logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lezersrecensie: LEGO Star Wars De Slag om Hoth bordspel


Elly won één van de LEGO Star Wars De Slag om Hoth bordspellen en nam hem mee naar haar klas. Benieuwd naar haar bevindingen?

“De jongens reageerden enthousiast, één jongen kende het spel al. Hij heeft het thuis en vertelde er enthousiast over. De kinderen kregen een uurtje om het spel aan elkaar uit te leggen en te spelen. Na een uur was alleen nog maar het spelbord af, dat was voor sommige kinderen wel een beetje lastig, omdat ze een bordspel meestal kant en klaar krijgen. Met een paar andere kinderen heb ik de spelregels op de website bekeken. Ze zijn er erg enthousiast over, maar dus nog niet aan spelen van het spel toegekomen.”

Aangezien Elly invaldocent is, komt ze niet iedere dag in deze groep. De klas heeft het spel echter daar gehouden, en nog flink mee gespeeld. Een leerling uit groep 7-8, Rafie. neemt het stokje over en vertelt wat meer over zijn mening:

“Ik vind het spel er mooi uitzien. De handleiding voor het bouwen was duidelijk. Jammer genoeg zijn er een paar dingetjes kwijtgeraakt, waardoor we het niet zo goed meer kunnen spelen. De spelregels zijn helemaal duidelijk, en ook goed uitgelegd. Heel erg stevig is het spel niet. Ik zou er een plaat onder doen. Dan wordt het een stuk steviger. Het spel is wel goed op te bergen en tevoorschijn te halen. Dat is fijn, dan hoef je het maar één keer helemaal met het boekje op te bouwen.”

Met dank aan groep 7-8 van de Kienstobbe en juf Elly voor het testen!

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.