logo-liggend-wit-donkerblauw

Levenstestament: gelukkiger leven dankzij meer zekerheid


Het dagelijkse leven vraagt heel wat van ons. Continu komen er uitdagingen op ons af die we uit de weg slaan. Heb je net alles op orde op je werk, dan gebeurt er wel weer iets op persoonlijk vlak. Daar zitten uiteraard ook mooie ervaringen tussen. Maar ze kosten wel allemaal energie. In onze zoektocht naar een zo gelukkig mogelijk leven overwegen we allerlei adviezen. Soms zijn die zeer nuttig, op andere momenten is het niet meer dan marketingpraat. Maar het is wel feit dat we van zekerheid gelukkiger worden. Een notaris is als geen ander in staat om je zekerheid te bieden op juridisch en financieel vlak. Daarom gaan we vandaag dieper in op het levenstestament en welke voordelen je daar uithaalt.

familie leven

Wat houdt een levenstestament precies in?

Het levenstestament is in Nederland lang niet zo bekend als het testament dat in werking treedt wanneer iemand is overleden. Best vreemd eigenlijk, want het levenstestament speelt een uiterst nuttige rol in specifieke situaties. Zoals de naam doet vermoeden treden de bepalingen het testament in werking terwijl je nog in leven bent. Maar door omstandigheden ben je niet in staat om zelfstandig beslissingen te maken. Meestal ligt een medische conditie hieraan ten grondslag. Door een levenstestament op te stellen laat je vooraf weten wat jouw wensen zijn. Via deze link vind je de beste notarissen bij jou in de buurt.

Je voorkeuren wat betreft medische behandeling

De wetenschap verzint continu nieuwe ingrepen en medicijnen om ziektes te genezen en aandoeningen te verlichten. Dat is uiteraard mooi meegenomen. Maar in sommige omstandigheden is er onenigheid over de wenselijkheid van medische ingrepen. Bijvoorbeeld wanneer deze weliswaar levensverlengend zijn, maar er vragen gesteld kunnen worden over de kwaliteit van leven. In een levenstestament geef je aan waar voor jou de grenzen liggen.

Personen aanwijzen om in jouw plaats te beslissen

Het levenstestament is behoorlijk uitgebreid. Je vult natuurlijk alleen de delen in die je zelf belangrijk vindt. Om een testament rechtsgeldig te maken is het noodzakelijk dat een notaris de akte ondertekent. Je geeft bijvoorbeeld ook aan wie er in jouw woning mag wonen als je daar zelf niet toe in staat bent. Verder wijs je bijvoorbeeld een persoon aan die de leiding krijgt over je onderneming, wanneer je daarover beschikt. Kortom, je regelt van alles zodat je meer zekerheid hebt. Daardoor heb je weer een aantal zorgen minder. Het resultaat? Je gaat gelukkiger door het leven en hebt meer tijd en energie over voor de leuke en belangrijke dingen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.