logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Levenslang, Harlan Coben

Harlan Coben is weer terug met een spannend verhaal. In Levenslang lees je over een vader die onschuldig gevangen zit voor de moord op zijn zoon. Om zijn onschuld te bewijzen ontspant hij uit de gevangenis en gaat hij op zoek naar de waarheid achter de moord. En dat is het begin van deze spannende actiethriller!

Kat en muis

Het boek zou je kunnen opdelen in twee stukken, aangezien er een deel is waarin vader David achter de tralies zit en de nodige momenten beleeft (met een heel spannende ontsnapping, die je echt even op het puntje van je stoel laat schuiven) en de tijd buiten de tralies, waarbij hij uit handen moet blijven van de FBI en de politie. En dat is knap lastig, aangezien ook zij zich opnieuw hebben vastgegrepen in het onderzoek op de moord op Davids zoon, Matthew. Daardoor ontstaat er een soort spanning die je maar lastig van je weg kunt schuiven en je door het hele boek heen achtervolgt.

Bijzonder verhaal

Levenslang is daarmee een spannende thriller, maar niet één van de meest geloofwaardige. Dat Matthew als driejarige jongen vermoord is gevonden en vijf jaar later misschien nog in leven zou zijn, is natuurlijk al heel bijzonder. David wordt hierop geattendeerd door zijn ex-schoonzus Rachel, die hem voor het eerst komt opzoeken in de gevangenis (en waarna David besluit om te ontsnappen). Maar er gebeuren dingen in het boek die wel heel toevallig en gunstig zijn voor onze hoofdpersoon, maar vooral ook het slot is behoorlijk uit de lucht gegrepen. Dat ontbreken van de geloofwaardigheid vind ik in boeken als dit toch wel een minpunt.


Ga direct naar Levenslang op BOL.com.

Recensie over Levenslang

Levenslang is een bijna filmische thriller met een kat-en-muisspel als basis en rode draad door het boek. David gaat samen met zijn schoonzus Rachel op zoek naar zijn vermoorde (of moet ik zeggen: vermiste) zoon, waarvoor hij de afgelopen vijf jaar in een zwaarbewaakte gevangenis zat. Na zijn ontsnapping volgt een spannende tocht, die niet zou misstaan in een spannende actiethriller op Netflix of Prime Video. Toch is het verhaal niet altijd even solide en maakt het een paar keer bijzondere sprongen om alles bij elkaar te houden.

Score: 7


Informatie

Titel: Levenslang
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 384
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022593721
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.