logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Het leven van een loser 16: Voltreffer

Het leven van een Loser 16 Voltreffer

Als je de andere Leven van een Loser-boeken hebt gelezen, dan weet je dat Bram Botermans nooit echt een heel sportief kereltje is geweest. Hij zit liever binnen, videogames spelen! Volgens Bram moet je geboren zijn met bepaalde atleetgenen om goed te zijn in sport… en volgens hemzelf heeft hij daar niet veel van meegekregen. Ondanks die erfelijke obstakels wil hij zichzelf bewijzen tegenover zijn vader, die voortdurend aanmoedigt om te gaan sporten. En die kans om zich te bewijzen is er sneller dan hij had durven dromen: zijn school organiseert een sportdag met evenementen als touwtrekken en zaklopen. 

Echte sport

Dat leek een goede kans voor Bram, totdat de sportdag een onverwachte wending neemt. Het wordt namelijk ‘een dingetje’ op school, waarbij de leerkrachten wel heel fanatiek worden. Ze ruilen zelfs onderling kinderen om meer kans te maken op de hoofdprijs. Zelfs de schoonmakers en de kantinejuffen beginnen ieder hun eigen team! Bram wordt hierbij samen met twee andere kinderen geruild voor een ‘sportief’ kind, maar wordt ook door zijn lichte gewicht gebruikt als enkelgewicht bij het sporten. Bram wilde zijn handdoek in de ring gooien, maar zijn stak daar een stokje voor. Volgens haar zou Bram in iedere sport goed kunnen zijn, en met basketbal-try-outs op komst, dwong ze hem te gaan. 

Ga direct naar Leven van een Loser op BOL.com.

Basketbal

Bram deed hier met gezonde tegenzin aan mee, hoewel hij ervan was overtuigd dat hij toch niet in de selectie zou komen. Maar… door omstandigheden was basketballer Preet Patel niet bij de selectie aanwezig – en zijn vader wilde echt wel dat zijn zoon op het veld zou komen. Dus wat deed de beste man? Hij nam alle kneusjes in zijn team! En zo komt het dat Bram Botermans alsnog een voltreffer zal moeten maken op het basketbalveld. Dat lijkt allemaal goed te gaan (Preet is goed genoeg om het hele team omhoog te tillen) maar dan bezeert Preet zijn enkel en kan hij de rest van het seizoen niet meer meespelen. En dan komt het opeens op Bram en zijn teamgenoten aan…


Ga direct naar Het leven van een Loser 16: Voltreffer op BOL.com.

Recensie over Het leven van een Loser 16: Voltreffer

Ik vond Voltreffer niet het beste boek uit de reeks Leven van een Loser-boeken. De grappen zijn niet altijd even origineel, maar hebben wel een leuke variatie in niveau. Er zitten echte inkoppertjes tussen, maar ook wat slimmere grappen, die wat minder opvallen. Sommige passages in het boek zijn wat minder interessant of grappig dan andere, maar het boek heeft weer een heel fijn tempo en ritme, het is met recht nog altijd dé trendsetter als het gaat om dit type graphic novels. De tekeningen zijn grappig en eenvoudig, het lijkt goed handgeschreven en de manier van vertellen komt echt vanuit een brugpieper.

Score: 7


Informatie

Titel: Het leven van een Loser 16: Voltreffer
Auteur:
Illustrator: Jeff Kinney
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s: 222
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789026148040
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.