logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bezoek de leukste steden in Duitsland


Veel mensen gaan voor de natuur naar Duitsland. Duitsland kent prachtige natuurgebieden en ze hebben ook mooie bergen. Het is echter ook leuk om verschillende Duitse steden te bezoeken. Duitsland kent namelijk wereldberoemde steden en je moet die eens hebben bezocht in je leven. Duitsland kent een goede infrastructuur en je kunt die steden dus prima met de auto bezoeken. Het is dan overigens wel handig om een milieusticker aan te kopen. Anders mag je bepaalde gebieden niet betreden. Die bestel je hier. Maar wat zijn dan leuke steden om te bezoeken?

Berlijn

Het ligt misschien wat voor de hand, maar je moet Berlijn sowieso bezocht hebben. Berlijn telt meer dan drie miljoen inwoners. Het is dus echt een metropool met bijzondere gebouwen. In de eerste plaats kent Berlijn nog veel klassieke architectuur. Daarnaast zijn er ook veel stadsdelen voorzien van moderne architectuur.

In Berlijn is ook genoeg te beleven. Ben je een liefhebber van de geschiedenis en dan met name de Tweede Wereldoorlog? Dan moet je zeker het indrukwekkende holocaustmonument bezoeken. Ook worden er interessante tours gegeven. Ook het nachtleven van Berlijn is bijzonder aantrekkelijk. Je hebt veel clubs, discotheken en kroegen.

Keulen

Heb je geen zin om ver te reizen? Dan is het ook leuk om de stad Keulen te bezoeken. De stad is vooral voorzien van moderne gebouwen, maar je vindt er ook enkele historische monumenten. Ben je een groot liefhebber van shoppen in het buitenland? Ook dan zit je goed in Keulen, want de stad is voorzien van verschillende gezellige winkelstraten. Je krijgt natuurlijk honger van al dat shoppen. Je hoeft gelukkig niet lang te zoeken naar een fijn restaurant, want Keulen kent een rijke culinaire cultuur.

Neurenberg

Je hebt ongetwijfeld wel van de stad Neurenberg gehoord. De stad heeft namelijk een belangrijke rol gespeeld in de Tweede Wereldoorlog. Ook na de Tweede Wereldoorlog zijn hier processen tegen Duitse oorlogsmisdadigers gevoerd. Om die reden is het ook een van de meest bezochte steden van Duitsland. De stad kwam tot leven in de middeleeuwen en kent daarom ook nog veel bijzondere monumenten en gebouwen. Ook vind je er prachtige kastelen.

Leipzig

Leipzig is tijdens de Tweede Wereldoorlog flink gebombardeerd door de geallieerden. Na de oorlog is het stadscentrum weer opgebouwd en daarom vind je er ook veel moderne architectuur. Leipzig is ook een echte studentenstad.

De stad heeft een grote universiteit en ook een universiteitsbibliotheek met een prachtige botanische tuin. In de nacht is er dan ook genoeg te beleven. Studenten zijn immers echte feestgangers en dit zie je duidelijk terug in het uitgaansleven. Je kunt er niet alleen in het weekend uit, maar ook op reguliere dagen zijn er leuke clubs open.

Conclusie

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op enkele aantrekkelijke steden in Duitsland. Bijna iedere Nederlander is ooit in Duitsland geweest, maar je hebt ongetwijfeld nog niet alle aantrekkelijke steden bezocht. Hopelijk heeft dit artikel je enthousiast gemaakt en heb je nu zin om nieuwe steden te bezoeken.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.