De leukste manieren om het weekend goed in te luiden

TGIF! Het weekend is voor de meeste mensen hét moment om eens lekker te ontspannen. Geen verplichtingen en alleen maar doen waar jij zin in hebt. Even geen werk, zeurende collega’s, schoolruns met de kinderen, maar gewoon helemaal niets. Genoeg reden dus om het weekend goed in te luiden. Maar hoe pak je dat aan? Wat mag er niet ontbreken voordat jij jouw weekend begint? We zetten een aantal leuke tips op een rijtje.

weekend-inluiden

Spellenavond 

Wat is er nou leuker dan een spelletjeavond? Met vrienden, familie of alleen met je partner. Dit kan een gewoon bordspel zijn, maar je kunt natuurlijk ook eens voor een pubquiz kiezen. Een pubquiz kopen doe je eenvoudig online. Test elkaars kennis over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat is het recept voor een leuke en gezellige avond. 

Vergeet niet om voor deze avond ook alvast wat lekkernijen en heerlijke drankjes in huis te halen. Zo wordt het een avond om nooit te vergeten. En – als je het ons vraagt – de beste manier om het weekend in te luiden!

Scroll door je contacten 

Welke mensen uit jouw omgeving zie je eigenlijk te weinig? Vrienden, kennissen of familieleden? Dan wordt het hoog tijd om hier in het weekend eens verandering in te brengen. Want hoe kun je het weekend beter inluiden dan met een gezellige avond met lieve mensen? Scroll dus maar eens door je contacten en vraag jouw dierbaren of ze een pubquiz 2023 mee willen spelen of gewoon even langskomen voor een praatje. Trek de stoute schoenen aan. Ook al is het heel kort dag. De kans is groot dat zij hier net zo naar verlangen als jij. Nee heb, ja kun je krijgen.

Durf nee te zeggen 

Dan zijn er ook nog mensen die eigenlijk helemaal niet zitten te wachten op een vol weekend. Ze zijn moe na een lange week en verlangen eigenlijk alleen maar naar twee dagen bankhangen. Toch durven ze dat niet te zeggen als ze voor iets worden uitgenodigd. Herken je dit? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. 

Durf echt eens meer nee te zeggen. Iedereen vult het weekend anders in. Het is belangrijk dat jij hier energie uit kunt halen. Als jij juist energie krijgt van even helemaal niets hoeven en lekker alleen zijn, dan is dat een hartstikke goede keuze. Kies enkel voor de dingen waar jij echt van kunt genieten, zodat het weekend iets blijft om naar uit te kijken. 

Ga opgeruimd het weekend in 

Ben jij het hele weekend alleen maar aan het opruimen en schoonmaken omdat je hier de rest van de week maar niet aan toekomt? Dan kan dit ongelooflijk veel extra stress geven. Het is belangrijk dat je opgeruimd het weekend in zal gaan. Zorg ervoor dat je het hele huis schoon en aan kant hebt, voordat het weekend begint. Zo hou je tijd over voor leuke dingen en kun je echt volledig tot rust komen. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.