logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het leukste boekje over Spanje, Marianne Busser en Ron Schroder

Ga je dit jaar naar Spanje op vakantie? Dan mag het vrolijke en informatieve boekje Het leukste boekje over Spanje zeker niet in je koffer ontbreken. Of beter nog: lees het vast thuis door, dan weet je wat je kunt verwachten! Het dynamische duo van Marianne Busser en Ron Schroder, die heel wat kinderboeken op hun naam hebben staan, hebben namelijk hun uiterste best gedaan om de tofste en meest vreemde feitjes voor je bij elkaar te sprokkelen.

Buitenbeentje van een boek

Niet alleen vanwege de leuke en verrassende feitjes (ook ik heb er het nodige van opgestoken) wist dit boek me te verrassen: ook de schrijfstijl is anders. Waar ik veel gedichtjes en rijmpjes dacht voorbij te zien komen, zijn die hier behoorlijk schaars. Ze zijn er wel, maar de meeste informatie wordt gewoon als ‘normale tekst’ gegeven. Op een leuke en vrolijke manier geschreven, dat wel, maar niet op rijm dus. Dat je het vast weet!

Fraaie illustraties

Waar het boek ook in uitblinkt, is in de illustraties. Ze zijn schattig en gestileerd en zullen kinderen zeker aanspreken, maar zijn ook zo vormgegeven dat ze nog altijd herkenbaar zijn wanneer je ze in het echt ziet. Erg knap gedaan! Een minpuntje (en daarmee ben ik als slechtziende misschien kritischer dan de gemiddelde lezer): de tekst die over illustraties is geplaatst, is lastig leesbaar! De contrasten zijn wat laag, vanwege de gebruikte kleuren.


Ga direct naar Het leukste boekje over Spanje op BOL.com.

Recensie over Het leukste boekje over Spanje

CooleSuggesties topper

Het leukste boekje over Spanje doet zijn naam echt eer aan. Het staat bomvol gekke weetjes en leuke feitjes, die ook de ervaren Spanje-bezoeker regelmatig zal verbazen. Ik vond de feestdagen bijvoorbeeld erg verrassend, maar ook de Spaanse gezegden zorgden hier voor de nodige hilariteit. De informatie is toegankelijk en vlot geschreven, de illustraties zijn sprekend en herkenbaar.

Score: 9


Informatie

Titel: Het leukste boekje over Spanje
Auteur:
Illustrator: Vera Bertens
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 40
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789048868957
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.