logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Leuke stripboeken van september

Eerlijk is eerlijk: stripboeken zijn voor mij een redelijk nieuw terrein. Vooral Suske en Wiske, omdat we die in huis hadden. Het is dan ook erg leuk om regelmatig nieuwe strips te mogen lezen en te ontdekken. Guust Flater was een oude bekende van mijn vader, en Suske en Wiske kende ik natuurlijk al, maar we hebben ook gelachen met de Crazy Cavia’s. Je ziet dat de tekenaars van de eerste twee al meer strips hebben getekend. De cavia’s zijn echter wel met humor vorm gegeven, met ieder écht een eigen karakter. Ik vond het bij alle boeken leuk om te lezen, maar ééntje blonk er toch wel uit voor mij.


Recensie over Crazy Cavia’s

Deze cavia’s zijn doldwaas en beleven spannende avonturen. Ze zitten opgesloten in een hok, en dat gaat toch een keertje vervelen. Ze willen de wereld ontdekken! Maar in alles zit een gevaar. Al helemaal voor cavia’s! Deze kleine pluizenbolletjes zijn bijvoorbeeld niet bestand tegen stroom als ze knagen aan een draad. En knaaglust is er altijd. Zelfs al moeten ze via openstaande lades naar de koelkast slingeren om het open te maken, niks is te moeilijk als het gaat om voedsel. Maar hebben ze wel genoeg in deze buitenwereld?

Score: 7


Ga direct naar Crazy Cavia’s op BOL.com.


Recensie over Guust- Het milieu volgens Flater

Dit stripverhaal is een klassieker. Het is heel bekend, vooral in België, de oorsprong van dit karakter. Guust is een uitvinder. Hij bedenkt gekke apparaten die volgens hem de wereld verbeteren. Deze machines maken zijn collega’s alleen een beetje boos… Vooral om de nieuwe deurscharnieren van zijn kantoor. Deze zorgt ervoor dat de deur heel moeilijk open gaat. Door die duwkracht die ze moeten leveren perst er een apparaat van Guust twee sinaasappels, maalt het koffiebonen en print het een foto uit die Guust op kan sturen. Je zou zeggen: ‘Wat een duurzame vent is die Flater!’, maar zijn collega’s denken daar jammer genoeg anders over.

Score: 8


Ga direct naar Guust flater – Het milieu volgens flater op BOL.com.


Recensie over Suske en Wiske – Het Gewiste Wiske

In dit 353e stripboek van Suske en Wiske komt het gehele geheugen van Wiske in een flesje terecht. Hoe? Door deze schurk van een tovenares: De Zwarte Madam. Wiske betrapte deze oude bekende toen ze uitlegde aan haar compagnons hoe zíj gekozen zou worden voor de volgende spookvoorzitterverkiezing. Ze kon dus niets anders dan Wiske haar geheugen te wissen, want die had een belangrijke spreuk gelezen. Zouden haar herinneringen weer bij haar terug komen?

Score: 7


Ga direct naar Suske en Wiske – Het Gewiste Wiske op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.