logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Leuke kinderactiviteiten in Noord-Limburg


In Noord-Limburg is van alles te doen – natuurlijk zijn er veel wandel- en fietsroutes in de mooie natuur, maar ook met kinderen kun je er ontzettend leuke dagjes uit plannen. Wij namen een kijkje op www.liefdevoorlimburg.nl en bezochten een aantal attracties. Meer hierover kun je lezen in onze dagen in Noord-Limburg, maar we er hier ook een aantal verzameld:

Oorlogsmuseum Overloon in Overloon is op het twee na oudste oorlogsmuseum over de Tweede Wereldoorlog ter wereld, en daar zijn ze natuurlijk ontzettend trots op. Je kunt er alles zien en leren over de periode 1940-1945, wat je aan de hand van indrukwekkende exposities kunt zien en beleven. In het museum vind je veel legervoertuigen die zijn opgeknapt en in mooie settings zijn gezet, je kunt er beleven hoe het voelde hoe het was om in een schuilkelder te zetten, in het park om het museum heen vind je verschillende bunkers en er is nog veel meer te zien en te ontdekken in dit park.

Recensie-1866

Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen is een speeltuin zoals je die van een speeltuin kunt verwachten, maar dan meer. Naast een nostalgische speeltuin met de gangbare toestellen als schommels, wipwappen en glijbanen bestaat het Speelpark over een enorm bos waar kinderen heerlijk in kunnen ravotten en spannende avonturen kunnen beleven. Om ze daar een beetje mee te helpen zijn er mooie houten speeltoestellen in het bos aanwezig waar ze lekker in kunnen klimmen, klauteren en kruipen. Daarnaast zijn er leuke activiteiten in het hoogseizoen, van broodjes bakken tot een tekenworkshop, van theatershows tot hutten bouwen. Speelpark Klein Zwitserland is dit jaar voor de vierde keer achter elkaar door de lezers van ANWB genomineerd als Leukste Uitje van Limburg!

Recensie-1499

Ezelcamping In ’t Niet in Maasbree heeft een activiteit die je niet mag missen: je kunt er een gps-wandeltocht lopen… met een ezel! En dat is echt een ervaring op zich. Ezels zijn namelijk net kleine kinderen, die wel flinke afstanden kunnen lopen maar net zo koppig kunnen zijn. En snel kunnen schrikken. Houd rekening met een trekkracht van ongeveer 300 kg en een duwkracht van ongeveer 1000 kg, en je kunt je nagaan dat je veel geduld moet hebben met deze dieren. Gelukkig luisteren ze prima als je ze genoeg knuffels geeft en duidelijk laat merken wie de baas is. De ezels worden gezadeld, kinderen mogen dus op de rug meegedragen worden, en ook is er ruimte voor bagage. In de zomer kun je overigens ook lekker kamperen op deze locatie, in één van de trekkershutten die op het terrein staan of in je eigen caravan of tent.

Recensie-1634

De St. Anthoniusmolen in Kessel is te bezichtigen op woensdagmiddag en zaterdagmiddag. Dan is hij ook in bedrijf en maalt hij meel voor bijvoorbeeld Bakkerij Peeters, op loopafstand van de molen. Deze graanmolen is al honderden jaren oud en staat sinds 1878 op zijn huidige plek. Naast een kijkje in deze pas gerenoveerde windmolen kun je natuurlijk ook een kijkje nemen in de winkel, waar je versgemalen bakproducten kunt kopen. Dat proef je meteen in je creaties!

Recensie-1671

E-Village in Roggel is een ‘binnenspeeltuin nieuwe stijl’. Een echt gamecentrum, waarbij er veel aandacht is voor actieve spellen. Zo vind je veel Wii-games, Xbox Kinect spellen, maar ook games als Guitar Hero (zowel de oude als de nieuwe versie) en een aantal unike arcadekasten, waarbij je echt achter het stuur van auto of motor kunt kruipen. Geweldig voor meiden zijn de vele dansmatten, waarbij je coole dance-offs kunt houden tegen je vriendinnen of tegen de computer. Daarnaast is er een dartbord, een airhockeytafel en zelfs een voetbaltafel ontbreekt niet.

Recensie-1411

Niëns Horeca in Maasbree is een geweldig partycomplex waar je zaaltjes kunt huren voor feesten, een heerlijke maaltijd kunt genieten in hun restaurant (echt een aanrader) of kunt smullen van hun zelfgemaakte ijs in de ijssalon. Of kunt gaan bowlen, want onder dit zalencomplex is een enorme bowlingbaan gebouwd, waar je een stevig potje kunt bowlen. Dankzij de neonverlichting krijg je meteen een hip tintje aan je sportieve beleving!

Heb jij zelf nog leuke tips voor deze streek? Laat ze vooral weten!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.