logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Leuke kerstfilms die je gezien moet hebben


The-Grinch- Netflix

Kerst is een tijd voor gezelligheid en tijd met familie en vrienden. Maar soms kan die gezelligheid ook zijn toevlucht zoeken op de bank, voorzien van een lekkere beker warme chocolademelk en overheerlijke zelfgemaakte hapjes. De discussie blijft echter altijd: welke film ga je kijken? In de decembermaand staat een ding vast: het thema Kerstmis. Lees hieronder onze tips voor leuke kerstfilms die je gezien moet hebben.

Santa Clause 1, 2 én 3

Een echte marathonmogelijkheid! Tim Allen speelt een huisvader die van zijn vrouw gescheiden is omdat hij zich te veel heeft gestort op zijn werk. Tot hij wordt uitverkozen om de rol van Kerstman op zich te nemen. Met de kenmerkende droge humor van Tim Allen, vermengd met wat slapstickmomenten, een hartverwarmend happy end en natuurlijk een leuke transformatie van Tim Allen naar de Kerstman in het eerste deel. Deel 1 en 2 kun je bijvoorbeeld vinden op Netflix.

Bad Santa

Een kerstman met een duister randje, voor iedereen die een beetje in een bad mood is. De criminelen Willie en Marcus vermommen zich als de kerstman en een elf en proberen op die manier binnen te komen in een warenhuis, om zo langzaamaan wat diefstallen te plegen. Maar de vloekende en drinkende kerstman is natuurlijk een doorn in het oog voor het warenhuis. Zullen de twee dieven het lang genoeg volhouden?

A Christmas Carol

Het klassieke verhaal van Charles Dickens over de gierige Scrooge is door Walt Disney Pictures onder handen genomen. Het is een hartverwarmend avontuur geworden voor het hele gezin, met Jim Carrey in de hoofdrol. Wanneer de gierige Scrooge door drie geesten wordt meegenomen op een tocht die hem de ogen doet openen, komt hij erachter wat de ware betekenis van Kerst is. Deze heerlijke en ontroerende Disney-klassieker is voorbestemd deel uit te gaan maken van je kersttradities, en zal al je volgende kerstmissen verrijken met nog meer hartverwarmende magie.

How the Grinch stole christmas

Hij is groen… hij is gemeen… en hij haat kerstmis! Toch is deze film in ons gezien dé kerstklassieker onder de kerstfilms. De Grinch, een bedenksel van Dr. Seuss, is een groene, krenterige, onaardige griezel die buiten Whoville in een grot op een berg woont. Vanaf daar ziet hij hoe de inwoners van Whoville druk in de weer zijn met de voorbereidingen voor Kerstmis. En de Grinch haat Kerstmis. Dus besluit hij er voor eens en voor altijd een stokje voor te steken door op Kerstavond alle cadeautjes en versieringen te stelen….. Maar dan gebeurt er iets waardoor de Grinch ontdekt dat de echte geest van Kerstmis veel dieper gaat dan slingers en speelgoed. Een geweldig grappige, ontroerende en lieve film die je hart zal stelen.

A nightmare before christmas

Als je ooit in Disneyland bent geweest ken je Jack Skellington zonder enige twijfel. Dit karakter uit de Halloweenwereld heeft het in zijn benige hoofd gehaald om de overstap naar de Kerstwereld te maken. Hij is namelijk diep onder de indruk van al die glitter en glamour. Maar dat is nog niet zo eenvoudig als hij in eerste instantie dacht! Deze bijzondere kerstfantasie opent de deur naar een meeslepende nieuwe wereld, waar het hele gezin kan genieten van een unieke film met pakkende muziek die is genomineerd voor een Grammy. De vernieuwende stop-motion animatietechniek en de fantasie van Tim Burton (Batman, Beetlejuice), verheft The Nightmare Before Christmas tot een ongeëvenaard, oogverblindend en hartverwarmend kerstavontuur!

A very Murray Christmas

Vier de kerst met niemand minder dan Bill Murray, die een tikje neerslachtig is deze kerst. Hoe kan het ook anders, als heel New York is ondergesneeuwd en alle kerstplannen in duigen lijken te vallen? In deze spetterende show heeft hij een cast vol sterren verzameld voor een uur lang muziek, en grappige conversaties verzameld in deze ietwat ondeugende kerstshow. Maar hoe kan het ook anders met Bill Murray en Miley Cyrus in één programma? Kijk ‘m snel, hij staat voor je klaar om te streamen op bijvoorbeeld Netflix!

Christmas Cupid

Een beetje cheesy romantische film, maar wel vermakelijk om met een groepje vrienden of romantisch met zijn tweetjes op de bank te kijken. Een heerlijke meidenfilm waarin een vrouwelijke workaholig wordt achtervolgd door een overleden klant, die haar onder druk zet om te veranderen, zodat ze een romantische kerst kan beleven met haar voormalige liefde.

Dit waren een paar van onze kerstfilms – maar welke zijn jouw favoriete films om te zien? Laat het ons weten in het commentaar hieronder!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.