logo-liggend-wit-donkerblauw

Leuke cadeauboeken om te geven

Wat is leuker om te geven dan een boek? Dat kan een heel spannend boek zijn, met avonturen waarin je jezelf uren kunt verliezen, maar soms kom je boekjes tegen die iemand juist op het lijf geschreven zijn. Grappige en informatieve boekjes, bijvoorbeeld, die perfect bij iemand passen.


Recensie over Ben je slim genoeg om Geheim Agent te zijn?

Van alle banen die je als jongere kunt kiezen, zal geheim agent toch wel zeker tot de verbeelding spreken. Dat doet het al tientallen jaren, eigenlijk sinds spionnen in de Koude Oorlog nieuwe aandacht hebben gekregen en in de boeken van James Bond zijn verheerlijkt. Maar ben je slim genoeg om Geheim Agent te zijn? Dat is natuurlijk wel de vraag, want er komt nog al wat kijken bij het fenomeen Geheim Agent zijn! Dit boek staat vol puzzels en raadsels, die je zo snel mogelijk (maar ook zo goed mogelijk) moet oplossen. Die raadsels bestaan uit van alles en nog wat, van de vraag ‘wat zie je hier’ tot ‘zoek de verschillen’, van rekenraadsels tot natuurkundige verschijnsels en gezichtsbedrog. Zo ontwikkel je langzaam maar zeker de skills die nodig zijn om een goede geheim agent te worden. Want daarvoor moet je natuurlijk wel scherp genoeg zijn! Het is een leuk boek, dat mooi is uitgewerkt. Het is ingedeeld in een aantal hoofdstukken, van logica en lateraal denken tot geheugen en waarneming, van wereldgeschiedenis en conflicten tot Internationale zaken… en natuurlijk is er een hoofdstuk met alle antwoorden!

Score: 7


Ga direct naar Ben je slim genoeg om Geheim Agent te zijn? op BOL.com.


Recensie over Meer Nostalgie

Nostalgie is eigenlijk maar een raar woord. Het geeft een gevoel van weemoed weer, gekoppeld aan goede herinneringen. Al eerder verscheen het boek Pure Nostalgie van GT Rovers, dit deel is – hoe raad je het? – een vervolg daarop. Het is een verzamelboek met foto’s uit 1930 tot en met de jaren 80 van de vorige eeuw, waarbij tekst en uitleg gegeven wordt over die bekende foto of dat bekende moment. Wat dacht je bijvoorbeeld van Pistolen Paultje, de eerste walkman (met iemand die er zo cool mogelijk bij probeert te staan) of van het televisieprogramma Een van de acht? Het is een mooie verzameling herinneringen voor de ouderen onder ons, maar ook voor de jongere generatie is het een leuk boek om door te bladeren. De foto’s uit het Nationaal Archief maken het plaatje compleet!

Score: 7


Ga direct naar Meer Nostalgie op BOL.com.


Recensie over OnneDIY

Wanneer je jezelf een woordspeling gunt, heb je wat mij betreft al een streepje voor. OnneDi, bekend van YouTube en inmiddels een breed scala aan televisieprogramma’s waar ze als deelneemster in heeft gewerkt, knutselt namelijk heel wat af op haar kanaal. in OnneDIY (DIY is Engels voor Do It Yourself) staan 40 creatieve creaties die je zelf kunt maken. Koele DIY’s, zoals OnneDi zelf zegt, maar ik houd dan weer meer van de Coole variant 🙂 . Nu zul je misschien denken, OnneDIY, dat is voor meisjes! Maar dat valt in dit boek heel erg mee. Ja, er staan een paar creaties in die echt voor meiden zijn, maar het gros is gewoon leuk om te maken. Bovendien is het boek heel specifiek gericht op deze periode: Halloween, Kerst, Winter, waardoor je lekker aan de slag kunt om je huis of kamer eens goed in stijl te pimpen. De creaties zijn eenvoudig en toegankelijk, meestal met weinig middelen om een leuk resultaat te behalen. Enige kritiekpunt is op de fotografie, die vaak wat donker is en het feit dat OnneDi zelf er wel erg vaak met een enthousiaste open mond bij staat te koekeloeren. Maar misschien was jou dat helemaal niet opgevallen (sorry!)

Score: 7


Ga direct naar OnneDIY op BOL.com.


Recensie over Fuck You

Nou, dat is ook niet aardig! Toch zijn er heel wat mensen die deze krachtterm regelmatig in de mond nemen. Irritant is dat zeker, maar wat doe je er aan? Nou… dit boekje kan daar verandering in brengen. Het is namelijk een vertaling van Fuck You in 105 verschillende talen, van over de hele wereld. Van het Mandarijn tot Hongars, maar ook van het Esperanto naar het Laotiaans. Zelfs Elfentaal en Klingon komen in dit boekje naar voren. Jammer genoeg staat Nederlands er niet tussen, maar is toevlucht genomen tot het Vlaams, dat volgens het boekje gesproken wordt in Belgie. Volgens de plattegrond horen Frankrijk en Nederland daar echter ook bij. Het is een grappig boekje, dat niet alleen de schrijfwijze laat zien, maar ook de fonetische variant toont. Bovendien lees je in welke landen die taal gesproken wordt… maar misschien moet je dat met een korreltje zout nemen.

Score: 7


Ga direct naar Fuck you op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.