logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wat is leuk om te doen tijdens een kinderfeestje?

Is je kind binnenkort jarig? Dan wil hij dit vast een kinderfeestje geven. Als ouder ben je ‘belast’ met de organisatie van dit feestje. Je moet niet alleen eten en drinken regelen, maar ook een programma samenstellen. Dit laatste kan behoorlijk lastig zijn. Daarom vind je hieronder een aantal leuke dingen om te doen tijdens een kinderfeestje.

1) Organiseer spelletjes

Kinderfeestjes en spelletjes zijn sinds jaar en dag een gouden combinatie. De meeste kinderen vinden het namelijk leuk om spelletjes te spelen, waardoor het kinderfeestje ongetwijfeld een succes wordt als je hiervoor kiest. Je kunt oudhollandse spelletjes spelen, zoals spijkerpoepen, koekhappen en met je mond snoepjes uit een bak met water proberen te pakken. Uiteraard zijn er ook meer ‘moderne’ spelletjes die je kunt spelen, zoals drie op een rij met bekertjes of pingpongballen. Kijk vooral ook op het internet voor inspiratie. Grote kans dat je hier leuke spelletjes vindt voor een kinderfeestje.

2) Zet een speurtocht uit

De meeste kinderen zijn echte speurneuzen. Gebruik dit vooral in je voordeel als je een kinderfeestje organiseert. Zet bijvoorbeeld een speurtocht uit in de buurt. Je kunt ze allemaal samen de speurtocht op laten lossen, maar het is ook leuk om teams te maken. De kinderen strijden in dat geval tegen elkaar, waardoor ze vaak nog net wat fanatieker zijn. In plaats van een ‘gewone’ speurtocht kun je ook een fotospeurtocht uitzetten.

3) Ga zwemmen

Wil je het kinderfeestje liever niet thuis houden? Neem de kinderen dan mee naar een zwembad in de buurt. Veel zwembaden hebben een speciaal arrangement voor kinderfeestjes. De kinderen kunnen vaak een dag(deel) zwemmen en krijgen tussendoor patat met een snack, drinken en/of een ijsje. Ga je zwemmen? Dan hoef je zelf niet na te denken over de invulling van een kinderfeestje. Nadeel is alleen dat het wel meer kost dan een kinderfeestje thuis.

4) Kies voor een VR-game

Als je het niet erg vindt om de portemonnee te trekken voor een kinderfeestje, kun je de kinderen ook een VR-game laten spelen bij VR Amsterdam. Dankzij de VR-bril beleven de kinderen avonturen waar ze alleen van kunnen dromen. Deze activiteit is zowel geschikt voor kleine als grote groepen en ieder kind ontvangt na afloop een certificaat. Boek je via https://www.lightningvr.com/nl? Dan geldt er een korting van 50 procent voor kinderen.

5) Trek de natuur in

Wil je een kinderfeestje niet thuis houden en mag het bovendien niet al te veel kosten? Trek dan de natuur in met de kinderen. In het bos kunnen zij in de bomen klauteren en hutten bouwen. De natuur is ook een prima plek om spelletjes te spelen, zoals levend stratego, tikkertje of verstoppertje. Je kunt eventueel ook een kinderfeestje houden in een klimbos. Je eigen kind en de gasten vinden dit ongetwijfeld geweldig.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.