logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Let’s Dough It Cookiedough

Als fervent bakkers gaat er heel wat deeg door onze handen. Hoewel het meeste daarvan de oven in verdwijnt om omgetoverd te worden tot koekjes, taart of cake, zijn we zeker niet te beroerd om de kloppers en gardes niet te nauwkeurig schoon te vegen. Ook de deegkommen blijven best vies achter. Waarom? Nou… eigenlijk heel simpel: omdat je dan lekker kunt snoepen van het deeg! Die noeste arbeid moet tenslotte toch beloond worden! En dat wij daarin niet de enige zijn, bewijzen Roy de Koning en Sylke Kempe van Let’s Dough It.

Rauw het lekkerste

Volgens Roy en Sylke gaat er niets boven rauw koekjesdeeg, maar jammer genoeg kon je dat natuurlijk niet zonder meer eten. In koekjesdeeg dit namelijk rauw ei, wat de nodige risico’s met zich meebrengt. De oplossing? Let’s Dough It ontwikkelde koekjesdeeg zonder rauw ei, zodat iedereen er zonder problemen van kan blijven eten. Maar let wel op: koekjesdeeg is ontzettend machtig! Hoewel het aantrekkelijk is om door te gaan tot de bakjes leeg zijn, is het zeker aan te raden om ze even weg te zetten (je kunt ze 15 dagen in de koelkast bewaren) of misschien zelfs wel om te delen. Onze ervaring: een half bakje is de max. Zelfs voor onze pubers.

Kies je smaak

Op de website van Let’s Dough It vind je heel wat verschillende smaken koekjesdeeg. Voor ieder wat wils! Wij ontvingen vier smaken, die we graag even met je bespreken. De koekjesdeeg laat zich het makkelijkst eten als je hem op kamertemperatuur zet. Haal je bakjes dus op tijd uit de koelkast, mocht je ze willen bewaren (…). De structuur van het deeg is dan op zijn lekkerst, maar ook de smaken komen dan het beste tot hun recht. Uit de koelkast kun je hem 5 dagen goed houden.

  • Let’s Go Nutzly: De hardloper van Let’s Dough It, en dat snappen we! Bovenop de cookie dough zit namelijk wat van hun heerlijke Nutzly Spread, een zijdezacht en super lekkere spread. Er is ook wat Nutzly door het beslag gegaan, wat het koekjesdeeg een extra smaak geeft en zorgt ook voor een wat aangenamer mondgevoel. Bovenop de Nutzly zitten er ook chocolate chips door het deeg heen, wat een prettige bite geeft. Bovenop ligt een stukje Kinder Bueno, altijd een succes 🙂
  • Cake batter: Deze variant hadden wij als tweede, en daarvoor moest ik toch even neuzen op de website. We wisten namelijk niet wat we precies gingen ontvangen. En als je koekjesdeeg krijgt en ineens een smeuïg cakebeslag lepelt, kijk je toch even raar op! Gelukkig hadden we wel nog op tijd het bakje kleurige sprinkles uit de doos gevist, die maken het deeg echt wel lekkerder. Het is een heel zacht en luchtig beslag, je zou het bijna kunnen vergelijken met een mousse. Zeker een aanrader – daarvan konden we makkelijk meer op!
  • CaraMars: Karamel, chocolade en koekjesdeeg. Moeten we nog meer vertellen? De karamel was ook hier een welkome aanvulling op het koekjesdeeg. Het zorgt voor een extra smaakje, met af en toe even een andere structuur. Je eet hem het beste telkens een strookje van boven naar beneden, zodat je een beetje van alles op je lepel hebt.
  • Classic Cookie Dough met melkchocolade chips: Dit is een smaak voor de echte cookie dough liefhebbers. Het is 100% cookiedough, afgetopt met chocoladechips. Die liggen vooral bovenop, waardoor de rest van het bakje vooral koekjesdeeg is. Lekker, maar we houden toch meer van de afwisseling uit de smaken hierboven. Wij hadden liever ook wat chocolade door het beslag heen gezien, als extra bite en variatie in smaak.
  • Nutzly Spread: een aangename verrassing! Een heerlijk zoete en zachte spread, gemaakt van hazelnoot. Daarmee lijkt het een beetje op praline, zonder het donkere van chocolade. Zoet, zacht en notig: een volwassen spread!

Recensie over Let’s Dough It

We moeten bekennen; we hebben niet geprobeerd koekjes te bakken van het deeg (volgens de website is dat wel mogelijk!). Ons ging het natuurlijk om de ultieme cookiedough-ervaring, en die beleef je toch als het ook nog echt cookiedough is. Onze voorkeur daarbij gaat naar de varianten met wat extra’s: de classics konden ons minder bekoren. We snappen daarbij dat de Let’s Go Nutzly de favoriet is. Deze is het prettigst te lepelen, heeft een heerlijk zoete bijsmaak en een aangenamer mondgevoel. De Classic is wat steviger en vetter, maar dat is logisch (want: puurder). Aangenaam verrast waren we door de cake batter, dat is dan misschien wel een echt andere beleving dan cookie dough, maar zeker wel een verwenmomentje! Voor op brood is de Nutzly Spread een aanrader. Zoet, lekker luchtig en met de hazelnoot-smaak van praline.

Score: 8


Informatie

Let’s Dough It
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 6.50 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.