logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Let goed op, Jason Reynolds

Let goed op Jason Reynolds

Let goed op is een briljant boek met allemaal korte verhalen, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het boek begint met een heel bijzondere gebeurtenis: een schoolbus die uit de lucht valt. Niet dat iemand dat ziet gebeuren, trouwens. Maar toch loopt die bus als een rode draad door het boek heen. Waarom en hoe, dat vertel ik zo.

Aparte personages

Ieder hoofdstuk in Let goed op krijgt een nieuw hoofdpersoon. Telkens is het weer een ander kind uit dezelfde klas, op dezelfde school. Ieder van hen gaat een andere kant op en heeft een eigen leven. Zo maakt iedereen andere dingen mee. De een weet met slim handelen geld te verdienen, de ander treurt om een stuk skateboard of praat over snotjes, leeft met ziekte en is verdrietig. Toch hebben al die kinderen gemeen dat ze vanuit school naar huis lopen, hun eigen leven tegemoet.

Samenspel

Als je goed oplet in dit boek, dan zul je zien dat al die kinderen stiekem toch met elkaar verbonden zijn. Niet alleen door de school, maar omdat ze bij elkaar in de buurt wonen. Ze ontmoeten dezelfde mensen, hebben interactie met elkaar of zien de gevolgen van de daden van een ander. Soms staan ze daar bij stil, maar vaker nog lopen ze er gewoon aan voorbij. Zo beleef je de avonturen van een groepje kinderen dat ogenschijnlijk niets met elkaar van doen heeft, in een normale buurt in Amerika.


Ga direct naar Let goed op op BOL.com.

Recensie over Let goed op

CooleSuggesties topper

Let goed op is een bijzondere en vooral bonte verzameling verhalen en avonturen van schoolkinderen op weg naar huis. Ieder van hen gaat zijn eigen weg, maar als je goed oplet, zie je dat al die verhalen toch met elkaar verbonden zijn. In de hoofdstukken zie je fragmenten van al die kinderen, hoe hun levens met elkaar verbonden zijn. Het is ontzettend vlot geschreven en de verhalen zijn soms heel grappig, soms ontroerend en – misschien komt dat uit een soort vaderlijke melancholie – vaak ook hartverwarmend. Een heel bijzonder boek, dat je makkelijk uit de kast kunt pakken om kort in te lezen (hoewel je dan wel die samenhang mist)

Score: 9


Informatie

Titel: Let goed op
Auteur:
Uitgever: Condor
Aantal pagina’s: 192
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 9 jaar
ISBN: 9789493189300
Prijs: 15.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.