logo-liggend-wit-donkerblauw

Leren wat je wil met een all-in abonnement van Soofos

Stilstaan is achteruitgaan, je bent nooit te oud om te leren, je kent ze allemaal wel. Uitspraken die je proberen te triggeren om te blijven leren, jezelf te blijven ontwikkelen. Maar: hoe dan? Telkens de boeken induiken? Welnee. Dat kan veel leuker en gemakkelijker. Soofos is een online cursuscentrum die videocursussen aanbiedt in abonnementsvorm. Je bepaalt zelf je abonnementstermijn waarin je zoveel cursussen mag volgen als je zelf wilt. Klinkt goed? Wij probeerden het uit!

Het aanbod op Soofos

Soofos biedt cursussen aan in heel veel verschillende onderwerpen, van fotografie tot muziek, van marketing tot programmeren, van zakelijke cursussen tot persoonlijke ontwikkeling. In eerste instantie was ik dan ook – eerlijk gezegd – een tikje overweldigd. Want: waar moet je beginnen? Er is zoveel dat leuk en interessant is! Voor bloggers kun je jezelf een extra boost geven met de cursussen SEO, Instagram en Facebookmarketing, het schrijven van geweldige content of manieren om geld te verdienen met je blog. Wil je een persoonlijke ontwikkeling? Dan kun jij je verdiepen in het maken van betere foto’s, met je smartphone of met een spiegelreflex, of je volgt een cursus tekenen of pianospelen. Iets leren hoeft niet direct iets voor je werk te zijn!

Manier van leren

Of een videocursus iets voor jou is, is natuurlijk heel persoonlijk. Ikzelf heb de cursus snellezen gevolgd, gegeven door Frans Duijts, en de cursus Pinterestmarketing van Veertigplus Mus Academy. Beide fijne cursussen, op een heel andere manier. 

De cursus snellezen ging bijvoorbeeld ontzettend diep in op de theorie van perceptie en aandacht, maar ook op de werking van het menselijk brein. Kennis werd aan kunde gekoppeld, en met de juiste oefeningen zou het inderdaad lukken om sneller te kunnen lezen. Dat tempo is inderdaad wel een stukje verhoogd, hoewel mijn slechtziendheid daar toch wel parten in speelt – een kleine misser mijnerzijds. 

De cursus Pinterest was weer een stuk persoonlijker en praktijkgericht. De cursusleidster gaf veel voorbeelden uit haar persoonlijke ervaring, wat het weer mogelijk maakt om daarvan te leren. Ook zij gebruikt natuurlijk een andere manier van vertellen, die wat warmer en persoonlijker was. 

Bij beide cursussen wisselde de snelheid nogal eens. Ze worden gegeven enthousiaste experts, die zichtbaar tijd en energie hebben gestoken in het samenstellen van een effectief en efficiënt programma. De cursussen lenen zich vooral voor kennismakingen en eerste stappen in een bepaalde richting. Heb je al een basiskennis (bijvoorbeeld over WordPress of Photoshop), dan is een videocursus (in het algemeen) gewoon niet waar je naar op zoek moet. Je hoort dan veel van wat je al weet, waardoor je concentratie snel zal verslappen.

Geef eens kennis cadeau!

Het fantastische van Soofos is dat het werkt met een abonnement. Je kunt een abonnement nemen voor 19 euro per maand, 49 euro per kwartaal of 149 euro voor een jaar, waarin je letterlijk alle cursussen kunt volgen die je wilt! Dat maakt het ook een super leuk cadeau voor de feestdagen!

Een fijne cursus met heel veel kennis en manieren om sneller te leren lezen. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.