logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Leren tekenen kan overal met de Ravensburger Xoomy Pocket


Een paar jaar geleden recenseerden we de Ravensburger Xoomy. Een geweldig leuk middel om te leren tekenen! We waren dan ook meteen enthousiast toen we hoorden van het bestaan van de Xoomy Pocket, de meeneem-versie van de Xoomy. Die is niet veel groter dan een klein pocketboek, en kun je dus overal meenemen. De Xoomy pocket is eenvoudig te bedienen en kun je gebruiken om coole en grappige figuurtjes te tekenen op vierkante blaadjes. Op groter papier kan ook, maar is wel een stuk lastiger…

De Xoomy Pocket is verkrijgbaar in een vier verschillende varianten, van grappige dieren Crazy Animals tot griezelige monsters Ghost (met een knipoog, geen nood) en van dino’s tot manga-figuren. De werking van de Xoomy Pocket is gelijk aan die van de grote broer, de Xoomy: je hebt een kunststof frame waarin een doorzichtig raampje zit. Daaronder leg je een transparant fiche met daarop een tekening. Daar bovenop leg je het papier. Onder dit alles zit een klein led-lampje, dat een fel licht schijnt door het transparante plaatje en je papier. En zo zie je de lijnen van de tekening op het papier verschijnen. Het enige dat jij nog hoeft te doen is overtrekken!

Het gave is zelfs dat je de tekening in drie formaten kunt ‘overtrekken’. Er zitten namelijk drie sleuven in de houder. Daarmee kun je zelf de hoogte van je tekenoppervlak bepalen. Volgens natuurkundige wetten waar ik je niet mee zal lastigvallen worden de tekeningen op normaal formaat of vergroot weergegeven. Vergeet ook niet om de verschillende fiches met elkaar te combineren voor unieke resultaten. Iedere set bevat twaalf afbeeldingen om over te tekenen. In tegenstelling tot de grote broer van de Xoomy Pocket heb je hier geen tekeningen die je met elkaar kunt combineren, en dat is eigenlijk wel jammer – dat vond ik een geweldig leuke manier om grappige tekeningen te maken.

Xoomy Pocket is er in vier varianten, namelijk: dino’s, crazy animals, Manga (Japanse striptekenkunst) en Ghost en is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar voor een prijs van circa € 15,99. Kortom: wil je iemand verrassen? Of ben je op zoek naar een leuk en betaalbaar cadeautje? Met Xoomy Pocket van Ravensburger doe je kleine tekenaars een groot plezier! Voor meer informatie kijk je op www.ravensburger.nl.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.