logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Tassen en accessoires voor mannen

Mannen hebben altijd een uitdaging: waar laat je immers al je spullen? Voor vrouwen is het gemeengoed dat ze een handtas bij hebben voor sleutels, portemonnee, paspoort, rijbewijs, foto’s van kinderen, pepermuntjes, briefjes, notitieboekjes, puzzelboekjes, RISK, telefoons, en ga zo maar door… mannen hebben dat in de regel niet. Eigenlijk wel raar: wij moeten alles maar in onze broekzak en jaszak proppen! Daarom een ode aan tassen en accessoires voor mannen. Tijd voor een revolutie!

Chesterfield

Een probleem hierbij is wel dat je eerst moet zoeken naar de juiste stijl. Aangezien tassen voor vrouwen gemeengoed zijn, is er voor mannen nu eenmaal niet zo’n ruime keuze. Maar als je gaat kiezen, moet je ook voor het ultieme mannengevoel gaan. Als ik bijvoorbeeld zou denken aan de inrichting voor mijn kantoor, staat een Chesterfield bank of stoel hoog op mijn lijstje. Ik heb er de ruimte (nog) niet voor, maar als ik die zou hebben… dan wist ik het wel! Zo’n mooie, lederen bank, met zorg en aandacht gemaakt… Dat is precies wat The Chesterfield Brand ook voor ogen heeft met hun producten, waaronder een mooie serie leren tassen. Een passie voor leer, aandacht en een eerlijke keten bovendien, waarbij iedere schakel in de productieketen een nette prijs ontvangt voor zijn producten of diensten.

Money makes the world go round!

Als het aankomt op geld, zijn er veel opties. Stop je jouw leren portemonnee in je broek, dan is klein en compact waar je voor wilt gaan. De compacte Ethel is heel functioneel en biedt ruimte aan papiergeld, wat kleingeld en maar liefst zeven pasjes. Het mooie is: deze portemonnee is beschermd tegen RFID, zodat er niet onbewust contactloos betaald kan worden! Neem je al je spullen mee in je tas, dan kun je juist gaan voor een groter formaat, zoals de Avery. Ook deze heeft een RFID protector en biedt ruimte aan maar liefst 13 pasjes. Het hoofdvak is sluitbaar met een rits.

Alles binnen handbereik

Het wordt pas spannend wanneer je op zoek gaat naar een tas. Want ga je voor een tas waar je telkens de hoognodige items in kunt meenemen, zoals de Chesterfield Bodin of Bliss, of ga je all the way met een tas waar je ook meteen een laptop of tablet in kunt meenemen voor wanneer je naar je werk gaat, waarin je je papieren kunt meenemen én genoeg ruimte hebt voor je dagelijkse benodigdheden? Het risico is dat je d’r soms wat chique opstaat, zeker wanneer je compacte leren laptoptassen kiest met enkel twee handvatten zoals de leren laptoptas Harvey. Meer casual kom je voor de dag met een schoudertas (zoals Seth) of een rugtas (zoals James, Danai of Bellary), hoewel een rugtas weer not done is wanneer je een pak draagt… 

Kleur bekennen

Leer wordt alleen maar mooier naarmate je het langer gebruikt. Zeker bij tassen en accessoires is dat het geval. Probeer wel te letten op de kleur van het leer wanneer je het aanschaft – die moet immers wel bij je stijl passen! Zwart is ontzettend neutraal en past eigenlijk bij iedereen. Donkerbruin is wat klassieker en zakelijker, maar is nog altijd prettig neutraal. Cognac is juist wat sportiever en actiever qua kleur. Het is wat jonger, maar toch volwassen genoeg. Het is en blijft tenslotte leer! Bepaal je keuze aan de hand van de jassen die je normaliter draagt in de zomer en de winter, maar ook wat voor kleding je eronder draagt. Zijn dat zakelijke overhemden met nette schoenen, of een hip pak met sneakers?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.