logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lentekriebels met Netflix: zin om naar buiten te gaan

De lente zit weer in de lucht! En dat merk je aan alles: het zonnetje schijnt weer volop, planten en bloemen schieten uit de grond, de temperatuur stijgt – voor zolang het duurt… en dus is het weer tijd om er lekker op uit te trekken!

Jammer genoeg is dat niet voor alle kinderen weggelegd. Gelukkig heb je met Netflix een gigantische hoeveelheid films en series ter beschikking om die lentekriebels een beetje op gang te brengen. Want wat kinderen zien op tv, kan ze zeker stimuleren. Denk maar eens aan de televisieseries die ze naspelen met het bijbehorende speelgoed (Pokemon, Beyblade…) Een paar suggesties? Natuurlijk!

AntzAls je goed om je heen kijkt zie je zo nu en dan een bergje zand tussen stoeptegels en stenen omhoog komen. De mieren doen hun best om alles weer op orde te krijgen. Wil je het verhaal van de mieren vertellen? Je kunt het ze natuurlijk laten zien, maar met de film Antz krijgen ze wel een heel bijzonder en openhartig beeld van de mieren en hun hiërarchie. Daarna is het tijd om naar buiten te gaan, het liefst een lekker fris bos, en het verhaal van de mieren aldaar te bedenken en fantaseren!

Bee MovieJe kunt ook genieten van de BIJzondere avonturen van bijen in de film Bee Movie. Een mooie aanleiding om je tuin alvast aan te kleden met lekker geurende bloemen, om de kleine zoemertjes een beetje extra te verwennen. Ze hebben het zo moeilijk!

MadagascarOf ga eens naar de dierentuin. Alle dieren in die hokjes doen hun best om zich te laten zien, veel van hen lopen alleen maar rondjes. Zullen ze zich vervelen, of voeren ze een show op, net als Marty de zebra, Alex de leeuw, Gloria het nijlpaard of Melman de giraf uit de komische film Madagascar?

Turbo FastWil je toch liever bij je eigen tuin blijven? Ga eens op zoek naar wat slakken, je kunt ze prima in een glazen bak houden. Vergeet ze niet af en toe eten te geven, en ze zullen je erg dankbaar zijn. Misschien kun je er zelfs mee racen, net als in de Netflix Original-serie Turbo FAST!

Netflix is een heel veelzijdige manier om films en series te bekijken. Het kan echt overal, zodra je een abonnement hebt afgesloten. Met de beschikbare apps en software kun je overal kijken: via je smartphone, op je tablet, je computer, of bijvoorbeeld via je gameconsole of Apple-TV. Je kunt Netflix ook kijken op smart tv’s. Die hebben namelijk speciale apps, waarvoor je geen extra apparaten hoeft aan te zetten. Een internetverbinding is alles dat je nodig hebt!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.