logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lenovo komt met portable gaming handheld Lenovo Go

Lenovo komt met een draagbare Windows-gamecomputer, de Legion Go. Deze mobiele console ziet er uit als de Nintendo Switch of beter gezegd de directe concurrent, de Steam Deck. Op de Legion Go kun je standaard pc-games draaien. De controllers zijn verwijderbaar, net als de Nintendo Switch.

Lenovo Legion Go

Laten we beginnen met het prijskaartje. De Lenovo Legion Go heeft een beginprijs van 799 euro. Daarvoor krijg je de draagbare gameconsole met een 8,8-inch 16:10 QHD+ PureSight-beeldscherm. De maximale helderheid is 500 nits, iets helderder dan de Steam Deck. Het scherm ondersteunt ook instelbare resoluties van 1600p tot 800p, en je kunt schakelen tussen de vernieuwingsfrequenties van 144 Hz en 60 Hz. De batterij is met een snellaadfunctie in een half uur tot 70% kan aangevuld.

Meer speficaties Lenovo Legion Go

De Legion Go is verkrijgbaar met maximaal een AMD Ryzen Z1 Extreme-processor en maximaal 16 GB RAM. Je kunt ook kiezen voor maximaal 1 TB opslagruimte, en er is een extra uitbreidingsslot waarmee je de opslag kunt uitbreiden naar 2 TB. De Legion Go beschikt over twee USB Type-C-poorten om het apparaat op te laden en tegelijkertijd een accessoire aan te sluiten. Het apparaat heeft Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.2-ondersteuning aan boord.

Lenovo Legion-bril

Voor een nog intensere beleving kun je de Lenovo Legion Go koppelen aan de nieuwe Legion bril (499 euro). De bril biedt een persoonlijk groot scherm binnen de privacy van de bril. Hij beschikt over een Full HD resolutie met een verversingssnelheid van 60 Hz en ingebouwde speakers. Het gebruik is niet beperkt tot de draagbare Legion Go: de accessoire is compatibel met de meeste Windows-, Android- en Apple-apparaten met USB-C. Voor een echt meeslepende game-ervaring biedt de nieuwe Lenovo Legion E510 7.1 RGB Gaming In-Ear Headphones (49,99 euro) hi-res 7.1 surround sound audio met een multifunctionele inline controller.

Lenovo’s Legion 9i: de eerste laptop met geïntegreerde waterkoeling

Heb je liever iets groters voor je neus? Dan is de Legion 9i misschien iets voor jou. Deze laptop is geoptimaliseerd voor gaming en beschikt over een geïntegreerd vloeistofkoelsysteem. De carbon cover van de Legion 9i zorgt voor een unieke uitstraling. De laptop heeft een schermdiameter van 16-inch en is de eerste Lenovo laptop met een autonoom koelsysteem, deels ontwikkeld door Cooler Master. Het koelsysteem gaat gepaard met een luchtkoelsysteem met drie ventilatoren en eigen inlaatopeningen.

De Legion 9i beschikt over Lenovo’s PureSight MiniLED-display met een variabele vernieuwingsfrequentie tot 165 Hz. Het draait op Intel’s 13e generatie Core i9-13980HX-processor met maximaal 64 GB RAM en een NVIDIA GeForce RTX 4090 laptop GPU. Het per-key RGB-toetsenbord van Lenovo is klaar om aan te passen. Hij wordt aangesloten op een batterij van 99,99 Whr, die kan worden opgeladen met de meegeleverde 330 W-oplader of 140 W USB-C-power brick. De Legion 9i is verkrijgbaar in oktober vanaf 4299 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.