logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo geniet je van de lekkerste cocktails en rij je daarna gewoon lekker naar huis

Een cocktail drinken en daarna weer lekker naar huis rijden? Ga dan voor de alcoholvrije cocktail. Alcoholvrije cocktails zijn net zo lekker als echte cocktails en hebben daarbij diverse voordelen te bieden in vergelijking met cocktails met alcohol. Welke voordelen dit precies zijn? Wij hebben de voordelen van alcoholvrije cocktails voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie.

Geen kater

Wanneer je eens een avondje aan het doorhalen bent met vrienden en wijn, bier of cocktails met alcohol drinkt, is de kans groot dat je de volgende dag een vervelende kater te pakken hebt. Bij alcoholvrije cocktails is dit gelukkig niet het geval. Je kunt na je stapavond zelf naar huis rijden en je vrienden afzetten en de volgende dag wordt je weer geheel fris wakker. Dat klinkt toch niet verkeerd?

Minder calorieën

Alcoholvrije cocktails bevatten minder calorieën dan cocktails met alcohol. Zo zorgt alcohol voor een toevoeging van 7 calorieën per gram en zorgt suiker voor 4 calorieën extra per gram. En dat per cocktail. Drink je een alcoholvrije cocktail, dan verminder je de inname van suiker en calorieën. Dit geldt echter niet voor cocktails waarbij de likeur door sap wordt vervangen. Deze beschikken alsnog over veel suiker, waardoor je de mocktail het beste van twee ingrediënten kunt maken als je minder calorieën binnen wilt krijgen.

Je wordt fitter

Als je er door het drinken van alcoholvrije cocktails voor zorgt dat je minder suiker en calorieën tot je neemt, helpt dit ook om fitter te worden. Je zal je meer helder en energiek gaan voelen en je immuunsysteem zal ook verbeteren als je overstapt op alcoholvrije cocktails. Ook zal je een betere nachtrust ervaren en meer energie hebben als je enkel alcoholvrije cocktails drinkt. Dit omdat je lichaam bij het drinken van echte alcohol veel moeite heeft om in slaap te komen, omdat het lichaam zich eerst moet herstellen.

Er zijn diverse smaken

Een ander voordeel van alcoholvrije cocktails is dat je ze in diverse smaken hebt, waardoor je volop kunt experimenteren. Ook is het erg leuk om zelf aan de slag te gaan met het alcoholvrije cocktails en je eigen smaken te creëren. En lekker creatief bezig zijn in de keuken werkt ook nog eens ontspannend.

Ga jij ook voor alcoholvrije cocktails?

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.