logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De lekkerste bubbels om iets te vieren: Freixenet of Barefoot Bubbels

Als je iets te vieren hebt wordt er tegenwoordig al snel een flesje bubbels bij. Je kunt het zo gek niet bedenken of de kurk ligt weer in het rond. Denk daarbij aan een belangrijke prestatie, zoals het winnen van een wedstrijd of het kopen van je droomhuis, maar ook speciale momenten in het jaar mogen natuurlijk best gevierd worden met een flesje bubbels. Bij oud en nieuw is champagne niet weg te denken, maar een verjaardag of een Valentijnsdag wordt ook wat specialer!

Welke bubbels?

Weet je niet welke champagne je in huis moet halen? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Champagne is en blijft natuurlijk een drank die je moet leren waarderen: de smaak is niet voor iedereen weggelegd. We willen dan ook graag twee alternatieven voorstellen die minstens zo feestelijk zijn en bovendien wat minder zwaar om te drinken. Laat de strijd beginnen! Aan de ene kant hebben we Barefoot Bubbels, een mousserende zoete wijn uit Californië. Aan de andere kant, in zijn zwarte verpakking: Freixenet brut! Een sprankelende cava in een chique jasje.

Op blote voeten

Barefoot Bubbly Pink Moscato drink je het beste koud. Zet hem dus op tijd in de koeling. De bubble pink moscato is een bruizende rosé wijn, die heerlijk zoet is. Als je goed proeft, ontdek je mandarijnen, granaatappel, frambozen en ruik je de geur van jasmijn. Dankzij de roze geur is deze Barefoot wijn perfect voor een romantisch diner (valentijnsdag, jubileum). Je maakt het feest compleet door er vers fruit (aardbeien) of fris sorbetijs bij te serveren. Door de fijne fruitaroma’s is Barefoot Bubbly Pink Moscato ook heel goed te combineren met witte kazen en spicy gerechten.

Klassieker

Freixenet is inmiddels bijna een oudgediende in het wijnschap. Na de Franse champagne is de Italiaanse prosecco een hele tijd populair geweest, en wordt nu een beetje verdrongen door de cava. Cava’s zijn Spaanse mousserende wijnen met een lekker frisse afdronk. Aan de naam kun je overigens zien hoe zoet een cava of champagne is (ze worden in de basis op eenzelfde manier gemaakt namelijk, door tijdens de tweede gisting – waardoor de bubbels ontstaan – gist en suiker toe te voegen voor de drank gebotteld wordt). De Semi-seco is de zoetste variant van allemaal. Daarna komt de Seco: milddroog met een beetje zoete afdronk. De Brut is droog tot milddroog: hij is nog toegankelijk, maar ook neutraal genoeg om overal bij te kunnen drinken. De Brut Nature is de droogste variant van allemaal. Meestal tref je de Brut of de Seco aan. Door zijn strakke vormgeving en in folie verpakte fles doet Freixenet meteen chique en luxe aan. Deze Freixenet Cordon Negro is een brut, met fruitige smaakjes van groene appels, peren en citrusvruchten. Dat maakt hem wat subtieler.

Hoe drink je bubbels?

Een flute, een tulpvormig glas of een coupe zijn de glazen die mousserende wijnen het beste tot hun recht laten komen. Drink de wijn niet te koud, dan gaat er veel smaak verloren. Volle, krachtige en droge wijnen drink je het best tussen 10 en 12 graden, een zoetere wijn mag iets kouder geserveerd worden: tussen 8 en 10 graden.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt


Recensie over Freixenet en Barefoot

Een flute, een tulpvormig glas of een coupe zijn de glazen die mousserende wijnen het beste tot hun recht laten komen. Drink de wijn niet te koud, dan gaat er veel smaak verloren. Volle, krachtige en droge wijnen drink je het best tussen 10 en 12 graden, een zoetere wijn mag iets kouder geserveerd worden: tussen 8 en 10 graden.

Score: 8


Informatie

Freixenet en Barefoot
Adviesprijs: 7.99 euro.

Informatie

Bubbly Pink Moscato, Barefoot
Klik hier voor de website
Prijs: 7.99 euro.

Informatie

Cordon Negro, Freixenet
Klik hier voor de website
Prijs: 6.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.