logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lekkere frisdrank met minder suiker? Lipton Ice Tea Sparkling heeft 45% minder suiker.

lipton ice tea sparklingFrisdrank: ik ken weinig mensen die er niet van houden. Maar daarin heeft ieder natuurlijk zijn eigen voorkeur. Sommigen zweren bij cola, anderen bij sinas: ik ben fan van de frisse smaak van Lipton Ice Tea. Het nadeel van frisdrank is echter dat het echte suikerbommetjes zijn. Geniet, maar drink met mate, zou je bijna kunnen zeggen, want een teveel aan suiker is natuurlijk voor niemand goed. Gelukkig is dat ook een bekend probleem bij de frisdrank-industrie. Lipton, bijvoorbeeld, is al jaren bezig met het ontwikkelen van hun drankje met minder suiker. Zonder daarin concessies te doen op het smaak-vlak, uiteraard.

Ontwikkelen

Veel consumenten denken best makkelijk over het weghalen van suiker. Er zijn toch genoeg alternatieven voor suiker? Dan haal je die suiker eruit, en stop je er een suikervervanger voor in de plaats. Maar helaas pindakaas: zo makkelijk is het niet! Ten eerste hebben alle alternatieven een andere smaak en smaakbeleving. Sommigen zijn minder zoet en hebben een lange nasmaak, anderen zijn mierzoet als je er te veel van gebruikt… bovendien hebben suiker ook een functie op het gebied van structuur, mondgevoel, houdbaarheid en consistentie. Het vergt dus de nodige tijd om de hele receptuur om te bouwen naar een product dat én lijkt op het origineel én een alternatief voor suiker bevat. En het moet gezegd: Lipton Ice Tea is daar wonderwel goed in geslaagd! Als één van de weinige merken, overigens.


Recensie over Lipton Ice Tea Sparkling

CooleSuggesties topper

Een Lipton Ice Tea Sparkling met 45% minder suiker, dat klinkt als muziek in de oren. En het smaakt ook nog eens geweldig. En dat allemaal dankzij een combinatie tussen het normale suiker en de toevoeging van stevia – je weet wel, van de steviaplant. Doordat de suiker niet geheel is vervangen heb je toch de vollere smaak van suiker, maar zonder het nadeel op het gebied van calorieën.

Score: 9


Informatie

Ice Tea Sparkling, Lipton
Meer weten?
Prijs: 0.69 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.