logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Lekkere en snelle recepten voor de Airfryer


De Philips Airfryer is ontzettend populair. Niet alleen de versie van Philips trouwens (hoewel die qua prestaties en gebruiksgemak bovenaan de toplijst van apparaten staat), ook andere merken maken dankbaar gebruik van de compacte heteluchttechniek. Het is echter wel even wennen om erin te koken – het bakt toch net anders dan in een normale (hetelucht)oven en je bent natuurlijk al beperkt door de compactere afmeting. Suggesties en recepten zijn dus meer dan welkom! Die vonden we een aantal in Lekkere en snelle recepten voor de Airfryer.

Variatie

Het prettige van dit kookboek is dat je een mooie variatie aangereikt krijgt met recepten die je in de Airfryer kunt bereiden, hoewel een bij flink aantal daarvan slechts een onderdeel van het gerecht in de kleine heteluchtoven wordt bereid. Dat is wel jammer, zo vonden we in het boek een salade aan waarbij geitenkaas in de airfryer wordt gebakken. Leuk dat het kan, maar persoonlijk had ik meer waarde gehecht aan een korte opsomming van kleine gerechtjes die je kunt bereiden. In de categorie Kleine Gerechten trof ik een tweetal pagina’s aan met dit soort tips (jay!) maar jammer genoeg niet bij alle tips temperaturen en bereidingstijden.

Koken voor gebruik

Een ander minpunt van dit boek (toegegeven, veel kookboeken kennen dit euvel) is het feit dat je soms groenten of aardappelen eerst moet voorkoken voor je de gewenste resultaten behaalt. Zo moet je soms eerst groenten schoonmaken en voorkoken, alvorens ze in de Airfryer te gratineren. Logisch, in een Airfryer drogen groentes ontzettend snel uit, maar echt eenvoudig en snel is het natuurlijk niet.

Ga direct naar Lekkere en snelle recepten voor de Airfryer op BOL.com.


Recensie over Lekkere en snelle recepten voor de Airfryer

Helaas ben ik niet overwegend positief over dit compacte kookboekje. Er staan een paar leuke en verrassende recepten in, maar vaak blijft het bij een klein onderdeeltje van een gerecht dat je in de Airfryer bakt. Bovendien wordt regelmatig geopperd om een scheutje olie in de oven te gieten, wat natuurlijk niet bepaald functioneel is: bij de meeste Airfryers moet je er voor zorgen dat het voedsel zelf voorzien is van olie. Leuke suggesties, maar van een Airfryer kookboek had ik meer input voor de Airfryer verwacht.

Score: 6


Informatie

Lekkere en snelle recepten voor de Airfryer,
Illustrator: nvt
Uitgever: ZNU, 112 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789044755428. Prijs: 14.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.