logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Lekker zelfgebakken cakes, muffins en brownies


Bakken is heel erg leuk om te doen – maar het is in de regel ook behoorlijk tijdrovend en arbeidsintensief. Tenminste: als je de recepten uit de meeste bakboeken wilt volgen. Boeken voor beginnend bakkers zijn maar schaars – en dat is jammer. Het lijkt alsof je niet veel verder komt als een eenvoudige cake of cupcakes en vervolgens de sprong moet wagen naar imposante bruidstaarten van vijf lagen. Dat is natuurlijk kolder: er zit een wereld van recepten tussen die extremen! Lekker zelfgebakken cakes, muffins en brownies is een geweldig leuk boek vol eenvoudige recepten.

12 basisrecepten, 50 varianten

Hoewel ik niet zo’n fan ben van het concept ‘basisrecept met varianten’, is het hier op een toffe manier aangepakt. Soms vind je binnen zo’n concept minieme aanpassingen om een nieuwe variant te maken. Vervang de pure chocolade door melkchocolade. Nieuwe variant! In het boek Lekker Zelfgebakken cakes, muffins & brownies is dat niet zo. Ja, je krijgt een basisrecept aangereikt voor 12 verschillende creaties, van kleine plaattaarten tot muffins, maar daarna levert het boek je ook echt een aantal varianten van dat basisrecept, waarbij je soms zelfs duidelijk moet proeven of je de verwantschap kunt achterhalen. Zo kun je met die 12 basisrecepten ontdekken wat je er zelf nee kunt doen… en heb je ze ook altijd paraat.

Makkelijke keuken

Het leukste van dit bakboek vind ik overigens dat het heel eenvoudig is om te maken. Het zijn geen fancy ogende recepten met opgespoten botercrème en fijne chocoladedecoraties: het zijn echt huis- tuin en keukenrecepten die je vrij snel in de vorm kunt schenken en in de oven kunt schuiven. De recepten kun je in de regel binnen een kwartiertje in de bakvorm hebben en zijn daarmee ideaal voor een onaangekondigd bezoekje of een sweet craving waar je snel aan wilt voldoen. Chocolade, fruit en noten maken de recepten vaan uniek en bijzonder. Dankzij de fijnen uitleg van de werking van de recepten kun je misschien op den duur zelf varianten bedenken.


Ga direct naar Lekker zelfgebakken cakes, muffins en brownies op BOL.com.

Recensie over Lekker zelfgebakken cakes, muffins en brownies

In dit frisse bakboek leer je 12 basisrecepten waar je alle kanten mee op kunt. De auteur, Owi Owi Fouette-Moi, komt uit Frankrijk en de vertalingen van de ingrediënten zijn niet altijd spot-on. Soms heten ze gewoon anders dan dat ze in dit boek zijn overgenomen – en dat is jammer. Of krijg je drie variaties van een ingrediëntnaam (muscovado is hier lastig te vinden, je zou het kunnen vervangen door basterdsuiker! Voor patisseriebloem kun je gewoon patentbloem gebruiken). Door het gebruik van deze specifieke ingrediënten weet je wel dat Owi Owi weet waar ze het over heeft – maar dat maakt het ook wat minder toegankelijk voor de beoogde doelgroep. Heb je echter een bakkerswinkel in de buurt, ga dan daar zeker eens shoppen 🙂

Score: 8


Informatie

Titel: Lekker zelfgebakken cakes, muffins en brownies
Auteur:
Uitgever: Deltas
Aantal pagina’s: 144
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789044764994
Prijs: 29.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.