logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lekker loungen in je eigen tuin


De lente zit er weer aan te komen en dat houdt ook in dat het buitenseizoen weer van start gaat! Vanaf dat moment wordt binnen wonen en buiten leven weer een feit. Als ik om me heen kijk naar vrienden en familie, dan zie ik dat iedereen een andere invulling geeft aan het ‘buiten leven’. Sommigen houden het heel klassiek met een eettafel en eetkamerstoelen (aangezien wij vooral eters zijn 🙂 behoren wij ook tot die categorie), terwijl anderen juist een heerlijke relaxhoek maken in de tuin met een grote hoekbank en een paar kleine bijzettafels.

Lekker loungen in de tuin

Eerlijk gezegd zie ik dat ook wel zitten. Ik ben het een beetje zat dat je telkens een stoel onder de tafel vandaan moet plukken (en wij hebben wat dat betreft gekozen voor een wat onhandige combinatie van stoelen met leuning en een tafel die een laag frame heeft). Het lijkt me heerlijk om gewoon lekker te kunnen gaan zitten in een fijne stoel. Boekje er bij, drankje op een tafel. Daarbij heb ik dus absoluut geen zin in een hoekbank, maar zou ik juist gaan voor een aantal lekkere loungestoelen. Daarmee ben je toch een stukje flexibeler als het tijd is om het terras schoon te maken en eerlijk gezegd zitten banken nooit zo heel erg fijn.

Verschillende stijlen

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, dan kun je graan speuren naar stijlen. En die zijn er in de categorie Loungestoelen voor buiten genoeg! Als eerste valt me op dat de rotan-trend nog steeds aan de gang is, hoewel de materialen een stuk beter zijn dan toen de hype een paar jaar geleden begon. Ikzelf ben dan toch meer van de strakke ontwerpen, die ook wat ruimtelijker ogen. Zo’n rotan-stoel ziet er toch massief uit, en hoewel ze er knus uitzien vind ik dat je een relatief klein terras zo wel een stuk kleiner maakt. Ik zou eerder gaan voor bijvoorbeeld de Scala of Leonardo!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.