logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Lekker koken met de Airfryer


Al vanaf het eerste model hebben wij de airfryer in huis en is onze frietpan eigenlijk in een hoekje van de kelder beland, die enkel wordt gepakt als er iets écht gefrituurd moet worden (zoals oliebollen of donuts 🙂 ). In ons huishouden is het ook veel meer dan een heteluchtfriteuse, we bakken er 1001 dingen in. Het is voor ons echt een verlengstuk van de oven. Meteen op temperatuur, met een kortere bereidingstijd. Whats not to love? Maar ik weet ook dat je er nog veel meer uit kunt halen. Daarvoor werden we met de neus op de feiten gedrukt met de review over de Philips Airfryer 7000-serie!

Makkelijk en verrassend

In het nieuwe model (en ook in oudere, maar met het nieuwe ‘connected’ model wordt het je wel héél gemakkelijk gemaakt) kun je namelijk complete maaltijden bereiden in één en hetzelfde mandje. In het boek Lekker koken met de airfryer houden ze het wat eenvoudiger en laten ze zien dat de airfryer ook een prima alternatief is voor de koekenpan. Zo maken ze van alles en nog wat in deze kleine krachtpatser, van vleesgerechten tot wentelteefjes. Hoe tof is dat! (houd daarbij wel rekening met het beperkte oppervlak dat je hebt. Waar je in een forse koekenpan meerdere sneetjes tegelijk kunt bakken, is het mandje van een Airfryer een stukje kleiner).

Veelzijdig en helder

Lekker koken met de Airfryer neemt je mee naar verschillende recepten, van vlees en vis tot gevogelte, groenten en natuurlijk ook frites en snacks. Als kers op de taart krijg je een aantal bijgerechten en zoetigheden die je in de airfryer kunt bereiden. De recepten zelf zijn internationaal en best gevarieerd, met duidelijke instructies en heldere foto’s. Minpunt is wel dat de recepten soms op een gekleurde achtergrond staan, waardoor ze minder goed leesbaar zijn. Ook moet je de (voor)bereidingstijden uit de recepten zelf filteren, die staan niet apart vermeld.


Ga direct naar Lekker koken met de Airfryer op BOL.com.

Recensie over Lekker koken met de Airfryer

Dat je veel meer kunt met de airfryer dan alleen frites bakken, mag geen geheim meer zijn. Toch is het soms lastig om goed om te gaan met deze krachtige heteluchtoven. Want: hoe hoog moet je de temperatuur zetten… en hoe lang moet je alles bakken? In dit boek staan een mooi aantal internationale recepten waar je mee aan de slag kunt. Het zijn vrij eenvoudige basisrecepten, die je laten zien en ervaren wat je met deze compacte heteluchtovens kunt doen. De inlelding is helder en geeft je een paar ‘basisregels’. Lees die dus zeker goed door, om zo het maximale uit dit boek te halen.

Score: 7


Informatie

Titel: Lekker koken met de Airfryer
Auteur:
Uitgever: Deltas
Aantal pagina’s: 112
Type boek: Paperback
ISBN: 9789044764338
Prijs: 22.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.