logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Leitz ergonomische hulpmiddelen

Door het thuiswerken van de afgelopen tijd hebben veel mensen gemerkt dat een ergonomische werkplek ontzettend belangrijk is. Want zeg nu zelf: hoeveel mensen ken jij die gewoon aan de keukentafel zijn gaan zitten met een laptop, in plaats van een verstelbaar bureau te gebruiken met een fatsoenlijke stoel? Voor even is dat geen probleem, maar weken achter elkaar… dan wordt het een ander verhaal. Gelukkig hoeft het inrichten van een ergonomische werkplek helemaal niet zo duur of moeilijk te zijn, als je weet waar je op moet letten. Een goede houding is daarbij bepalend. Ellebogen en knieën moeten in een hoek van 90 graden staan als je werkt. Je monitor moet zo staan, dat je ogen op hoogte van de bovenkant van je scherm zitten, maar je scherm iets hoger plaatsen kan ook geen kwaad. Zo komt er het minste druk op je gewrichten, wat het beknellen van zenuwen en bloedbanen voorkomt. Leitz komt met een serie ergonomische hulpmiddelen in hun Leitz WOW-serie producten, waar ze eerder al een fraaie collectie bewaarbakken voor je (thuis)kantoor ontwikkelden.

Betere werkplek

Zoals gezegd hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om een ergonomische plek te creëren. Met de strakke en moderne producten van Leitz Ergo WOW beschik je in een handomdraai over een muismat met polssteun, over een monitorsteun waaronder je jouw toetsenbord kunt schuiven als je hem even niet nodig hebt en een schommelende voetensteun, zodat je voeten altijd de juiste steun kunnen genieten. Het stoere van deze producten is dat ze niet zo ‘kantorig’ ogen dan de meeste ergonomische producten. Ze zijn uitgevoerd in strakke lijnen en wit kunststof, met moderne kleuraccenten die je werkplek meteen een eigen stempel geven. Of je nu gaat voor zwart, blauw, lime of roze: deze producten mogen gezien worden! Wij probeerden de monitorsteun en de voetensteun uit.

Monitorsteun

Veel monitoren hebben een voet die in hoogte verstelbaar is, maar lang niet allemaal. Toch is de hoogte van je monitor heel belangrijk. Het voorkomt dat je voorover moet hangen om de tekst te kunnen lezen op je scherm, of juist continu omhoog moet kijken. De Leitz Ergo WOW monitorsteun is heel eenvoudig in twee hoogtes in te stellen. Het stevige kunststof plateau is namelijk voorzien van een pootje naar boven en eentje naar beneden. Die hebben beiden een andere hoogte. Hoe simpel kan het zijn? Aan de onderkant zijn de voetjes voorzien van een rubber strip, zodat ze geen krassen of sporen achterlaten op je bureau. Als bonus kun je onder de steun wat spullen kwijt die je niet altijd nodig hebt, zoals een naslagboek, je smartphone of – als je even iets moet lezen – je toetsenbord. Dankzij de breedte van de steun kun je een fikse monitor kwijt. Onder de steun is ruimte voor een volledig toetsenbord, inclusief het numerieke deel.

Voetensteun

De Leitz Ergo Voetensteun was even wennen, moet ik toegeven, maar inmiddels mis ik ‘m als ik op een andere plek zit. Ook deze steun is omkeerbaar en heeft dan ook twee hoogtes. het brede oppervlak is voorzien van een antislip-coating en bestand tegen schoenen, ook ook zonder problemen bruikbaar op sokken of blote voeten. Het is heerlijk om lekker te schommelen tijdens het werken. Bovendien stimuleert het je bloedsomloop, waardoor het zelfs je productiviteit zou verhogen.

Adviesprijzen

Leitz Ergo WOW Verstelbare Monitorstandaard, vanaf € 39,99
Leitz Ergo WOW Polssteun voor toetsenbord, vanaf € 24,99 (vanaf augustus leverbaar)
Leitz Ergo WOW Muismat met verstelbare polssteun, vanaf € 19,99 (vanaf augustus leverbaar)
Leitz Ergo WOW Verstelbare Voetensteun, vanaf € 59,99 (alleen in zwart verkrijgbaar)


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.