logo-liggend-wit-donkerblauw

Speelgoed recensie: LEGO VIDIYO

Er is een nieuwe serie LEGO producten gelanceerd: LEGO VIDIYO. Daarin kun je jouw innerlijke filmmaker de vrije loop laten en de ene videoclip na de andere opnemen. Daarbij spelen de LEGO karakters een belangrijke hoofdrol, maar kun jij zelf ook actief meedoen in de clips. Ben jij klaar om het grote publiek versteld te doen staan met creatieve muziekvideo’s? Dan is LEGO VIDIYO precies wat jij zoekt.

lego vidiyo band

De sets van LEGO VIDIYO

Je kunt de LEGO VIDIYO sets in twee varianten kopen: de beatbox-doosjes (adviesprijs: 19,99 euro) en een Bandmate (adviesprijs: 4,99 euro). In feite draait het om de Beatbox-doosjes. Daarin zitten ‘de grote popsterren’ verstopt, zoals ze zijn bedacht door LEGO. De LEGO VIDIYO Beatbox-doosjes bestaan uit een vierkant doosje met een handvat (heel leuk vormgegeven als een koptelefoon). Haal je de forse deksel van het doosje, dan kun je twee panelen uitklappen en ontstaat er een podium met jouw popster in het middel, die op een brick plate staat. Op de plates die je opzij klapt plaats je kleurrijke tiles (BeatBits genaamd), voorzien van vrolijke afbeeldingen. En die tiles, die doen het hem. In de bijbehorende app zorgen die plaatjes namelijk voor verschillende effecten die je kunt laten gebeuren! In een Beatbox vind je 16 van die BeatBits. Daarvan kun je er 12 naast je popster drukken. De andere vier bewaar je in de achterkant van het podium. De achterwant is vrij eenvoudig los te halen, waarna je de tiles netjes kunt opbergen in de daarvoor gemaakte uitsparingen. En ja, hier hadden we liever een scharniertje gezien! De bandmates zijn uitgeklede varianten van de beatbox: ze bevatten een kleine plate als podium, een kleurrijk karakter en drie BeatBits.

Hoe werkt de VIDIYO app

De LEGO VIDOYO app, geschikt voor Android en iOS, maakt gebruik van Augmented Reality (AR) om jouw minifigs tot leven te brengen. Daarvoor zet je jouw bandleden of popster neer en scant hem met de app. Vervolgens kies je een plek waar je hem tot leven wil laten komen, selecteer je een bekend popliedje en kun je aan de slag met het maken van jouw videoclip! Daarbij kun je de BeatBits inzetten. Die zijn namelijk ook gescand. Alle BeatBits die je op de zijkant van het poppodium (of onder je bandleden) hebt geklikt, kun je gebruiken om jouw videoclip wat extra’s te geven. Daarbij zul je de poppetjes zien veranderen van outfit, een coole move laten doen, de achtergrond aanpassen of voorwerpen toevoegen, belichting activeren… iedere BeatBit heeft een andere functie en zal je versteld doen staan. Maar: het kost misschien even om uit te puzzelen welke beatbit wat doet. Heb geduld en speel! Dat is sowieso het credo van LEGO VIDIYO. Gebruik het veel. Voor ieder optreden verdien je namelijk coins en experience, waarmee je nieuwe liedjes en accessoires vrijspeelt voor jouw bandleden. Ook is de app dé plek waar je nieuwe bandleden of BeatBits toevoegt, hoewel je ze nog moet scannen voor gebruik. De gemaakte video’s kunnen enkel vanuit de app bekeken worden. Je kunt ze niet downloaden of delen. Een stukje privacy voor kinderen. Je kunt jouw eigen video’s wel uploaden naar de VIDIYO-feed, waarna ze beoordeeld worden op ongewenste elementen. Daarna kunnen ze door anderen bekeken worden vanuit de VIDIYO app en kunnen ze beoordeeld worden met een duimpje of een smiley.


Ga direct naar LEGO VIDIYO op BOL.com.

Recensie over LEGO VIDIYO

LEGO VIDIYO is echt leuk voor jonge filmmakers. Zeker als ze de hele dag met een smartphone rondlopen, is dit een leuke manier om toch creatief bezig te zijn. Het lijkt op gamen qua actie, maar vraagt toch nieuwe vaardigheden, zoals plannen, timen en creatief bezig zijn met de aangeboden elementen. De minifigs zien er te gek uit. De bandleden en de popsterren zijn creatief vormgegeven en hebben veel details die verwijzen naar de muziekwereld. De bandleden hebben bovendien stoere muziekinstrumenten die passen bij hun unieke stijl. De BeatBits vormen echte verzamelobjecten: in de eerste serie zijn 130 verschillende beatbits verkrijgbaar en 12 verschillende bandleden. De app heeft af en toe kuren. Hij duurt bij mij lang qua laden (en ik gebruik een iPhone 11, qua power zou die moeten volstaan). Van anderen heb ik ik gehoord dat de app af en toe afsluit zonder reden. De muziekvideo’s duren allemaal 1 minuut, waarin je helemaal los kunt gaan met de verschillende effecten. En die zijn soms heel creatief! Dat maakt het filmen echt leuk om te doen.

Score: 7


Informatie

LEGO VIDIYO
Adviesprijs: 5.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.