logo-liggend-wit-donkerblauw

Review: Lego Van Gogh Sterrennacht (21333)

LEGO is de laatste jaren een duidelijk meer volwassen weg ingeslagen, met meer aandacht voor LEGO in het interieur. Zagen we al eerder DOTS-schilderijen van Mickey Mouse, de Beatles of de Warholl-schilderijen van Marilyn Monroe en bouwden we ons eigen eeuwig-groene bloemenboeket van LEGO: onlangs ontvingen we een ontzettend stoer pakket met een 3D-vertaling van Vincent van Gogh’s Sterrennacht.

LEGO van Gogh sterrennacht 2

Van schilderij naar 3D

Het moet een geweldige klus zijn geweest om een schilderij om te vormen naar een 3D-weergave, zeker als je gedenkt dat Vincent van Gogh er een nogal … excentrieke stijl op nahield. Waar sommigen een heel fijne poging doen om kunst naar de mensen te doen, zoals met een chique uitvoering van een kunstpuzzel, gaat LEGO een welkom stapje verder en schept het een wereld waarin je zou kunnen rondlopen… als je een LEGO-figuurtje was, natuurlijk.

365 stappen

Voor je bij het eindresultaat bent, ga je door 9 hoofdstukken (ieder ‘hoofdstuk’ vergezeld van een aantal genummerde plastic zakken vol LEGO-bricks) met ontzettend veel stappen en plaatjes. Meer dan 350, om precies te zijn, waarbij sommige stappen weer worden opgesplitst in het maken van kleinere elementen. Het is super tof om te zien hoe creatief LEGO omgaat met bestaande vormen en kleuren, je komt hier heel wat vreemde elementen tegen die op een geweldige manier worden gebruikt. En zo bouw je langzaam het bekende schilderij Starry Night van Vincent van Gogh op, dat je eventueel live kunt zien in het MOMA in New York.

Lastige kleuren

Persoonlijk had ik soms wel wat moeite met het onderscheiden van de verschillende kleuren (maar dat ligt meer aan mijn zicht dan aan LEGO 😉 ) waarbij het soms lastig was de donkere kleuren uit elkaar te halen – of de blauwtinten van elkaar te onderscheiden. Wellicht heb ook jij wat feller of helderder licht nodig bij het samenstellen van deze puzzel, om het beoogde resultaat te realiseren. Een logische gevolgtrekking van de vele kleurnuances die Van Gogh op het doek mengde.

LEGO van Gogh sterrennacht 1

Ga direct naar LEGO Art: Starry Night (21333) op BOL.com.

Recensie over LEGO Art: Starry Night (21333)

CooleSuggesties topper

Starry Night – of Sterrennacht – van Van Gogh spreekt jaarlijks honderdduizenden mensen aan. Het expressieve schilderij verwondert mensen door zijn vloeiende lijnen, de speelse kleuren en de vlotte penseelstreek, waarmee Van Gogh soms meer leek te boetseren dan te schilderen. Dat 3D-effect wordt in deze LEGO bouwdoos nog eens vergroot. De brickmasters vormen het schilderij letterlijk om tot een 3D omgeving, met een losstaande boom en huisjes, een vloeiende wolk en schitterende sterren aan een heldere lucht. Het bouwen is even een klusje (maar wel leuk!) en het resultaat mag er zijn. Je kunt er voor kiezen om het resultaat op te hangen, maar je krijgt ook de mogelijkheid om het lijvige kunstwerk ook neer te zetten. Aks bonus zit er een kleine Vincent van Gogh in de doos, compleet met schilderezel… en daarom het eindresultaat in het nog-kleiner. Super tof, zo’n detail!

Score: 10


Informatie

LEGO Art: Starry Night (21333)
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 169 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.