logo-liggend-wit-donkerblauw

Review: Disney Hocus Pocus: The Sanderson Sisters’ Cottage

Regelmatig ontwikkelt LEGO Groep toffe bouwsets, in samenwerking met fans. Dat project staat bekend als LEGO Ideas, en dit keer is het de beurt aan Amber Veyt (die je misschien nog wel kent van het programma LEGO Masters) om een super toffe set te ontwikkelen. Deze is geinspireerd op de Disney-film Hocus Pocus… de originele, wel te verstaan. Je vind de bouwset als de LEGO Ideas Disney Hocus Pocus: The Sanderson Sisters’ Cottage set. Hiermee is het magische verhaal dat plaatsvond in het Sanderson huis opnieuw tot leven gekomen in steenvorm. 

Het is meer dan 30 jaar geleden dat de originele Hocus Pocus film in première ging. Vorig jaar verscheen het langverwachte vervolg Hocus Pocus 2, waarin het verhaal van de geliefde personages werd vervolgd. Voor fans van deze twee films (waarvan je de eerste Hocus Pocus echt wel tot de cultklassiekers mag rekenen) is het nabouwen van het originele huisje van de Sandersonzusjes een feestje!

Ontwikkeling

Amber Veyt, een 26-jarige Belgische LEGO én Hocus Pocus fan, zond haar concept in via het platform LEGO Ideas. Vervolgens mochten mensen stemmen en haalde ze de benodigde 10.000 stemmen: het project werd beoordeeld en geselecteerd om een echte LEGO set van te maken. Het resultaat is het huis van de Sanderson Sisters, zoals het in de film te zien was. Dus: ingericht als museum. Het pakket bestaat uit maar liefst 2.316 steentjes en zeven nieuwe minifiguren: de iconische drie Sanderson Sisters, Max, Danni, Allison & Thackery Binx als de zwarte kat.

Museum

Je kunt het huis inrichten zoals het bewoond werd door de Sanderson Sisters, maar je kunt er ook voor kiezen om het te tonen als je het in de film leert kennen, zoals een museum dus. In het museumhuis vind je vitrines met het magische boek, een souvenirwinkeltje en een aantal afzetkoorden die het tot een echt museum maken. Maar let wel: het huisje is rijkelijk voorzien van accessoires en meubeltjes: het is echt een volgepakt huis! Er is zo veel te zien, dat er bijna geen plek meer is voor de minifigs zelf. Kijk ook vooral naar de vele details, van kandelaars tot de drie bezems (waarvan één een stofzuiger), waarom de drie heksen in de film rondvliegen.

Geheimen

Gelukkig kun je natuurlijk makkelijk ruimte maken door bepaalde elementen te verstoppen in een geheime ruimte onder de trap. Let ook op de heksenketel, waarbij je in de fundering al een lampje in verwerkt: die vlakken kunnen dus echt oplichten met een verborgen knopje! Dat lichtende element verwerk je al vrij in het begin in de set. Daarnaast zijn er nog een aantal toffe features verwerkt in het huis, zoals de roze magische vlammen die heen en weer dansen als je met het waterrad draait, de openslaande muurdelen waardoor je een groter beeld krijgt van het huisje en de dakdelen die je omhoog kunt scharnieren.

Bouwen en opzetten

De complete set bestaat uit 15 verschillende zakjes en een velletje met zo’n 18 stickers die je zelf op bepaalde steentjes moet bevestigen. Je wordt door het bouwproces geleid via een grootse handleiding, dat je met recht een booklet kunt noemen. Per zak krijg je onderdelen van het huis om te bouwen, van de fundering tot de muren, van kleine accessoires tot de personages die een rol spelen in de film. Ik vond het leuk dat daar een fijne mix in zat. Zelfs in de laatste zak zit nog een minifig om in elkaar te zetten, en ook de accessoires en muurdelen wisselen elkaar op een prettige manier af. De handleiding is logisch en voor iedereen te begrijpen. Vreemd vond ik wel het verschil in de stappen. Soms krijg je een groot plaatje voor een enkele steen, dan weer werden er een paar stenen op verschillende plekken in je project geplaatst.


Ga direct naar LEGO Ideas Disney Hocus Pocus – The Sanderson Sisters’ Cottage 21341 op BOL.com.

Recensie over LEGO Ideas Disney Hocus Pocus – The Sanderson Sisters’ Cottage 21341

CooleSuggesties topper

Deze bouwset is echt een fantastische set voor de creepy halloween tijd van het jaar, maar ook voor fans van Disney, magie en de fictieve legende van de Sanderson Sisters is het een geweldige set vol verrassingen en kleine details. Spinnenwebben, skeletten aan de muur, een enge begraafplaats en zelfs een giftshop, bedden en vitrines voor kleine artefacten: ze zijn allemaal aanwezig. Ga er dus maar eens goed voor zitten en zet je tanden in dit project!

Score: 9


Informatie

LEGO Ideas Disney Hocus Pocus – The Sanderson Sisters’ Cottage 21341
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 229 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.