logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

LEGO Ninjago om mee te spelen – en te lezen!

meesters der elementen

LEGO spreekt al tientallen jaren tot de verbeelding. Een paar jaar geleden kwam daar een nieuwe serie bij: LEGO Ninjago. Begonnen als een super leuk tollen-spel, maar later is deze franchise flink uitgebreid met televisieseries, films en enorme bouwsets. Ninjago neemt je mee naar de oude wereld van ninja’s en samurai, slangenwezens en onbekende magische krachten zoals Spinjitzu. Naast de verschillende LEGO bouwsets (waarbij het tollenspel jammer genoeg op de achtergrond is verdwenen) zijn er ook tal van aanverwachte producten verschenen, zoals tassen, lampjes… en nu ook echte leesboeken!

meesters der elementenMeesters der Elementen

Wij mochten namelijk de twee Ninjago boeken lezen: Meesters der Elementen en Verhalen van de Geesten. Beide boeken vertellen ons meer over de achtergrond van onze Ninjago-helden. Ninjago – Meesters der Elementen is het eerste boek uit deze nieuwe reeks. Het verhaal begint nadat onze helden Zane hebben verloren in hun laatste gevecht tegen de slechte Overlord. Na dat tragische gevecht gaan Kai, Cole, Jay en Lloyd ieder hun eigen kant op. Tot ze een uitnodiging ontvangen voor een groot toernooi, georganiseerd door Master Chen. De uitnodiging maakt de vier overgebleven Ninjago’s bijzonder nieuwsgierig, want daaruit blijkt dat Zane misschien zelfs nog in leven is. En daarmee is er ook een nieuwe kans dat het vijftal weer bij elkaar komt! In het toernooi krijgen ze het echter nog knap lastig, want onze hoofdrolspelers ontdekken dat ze niet de enigen zijn met speciale ninja-krachten. En bovendien worden ze dwars gezeten door kwade krachten… zullen ze Zane uberhaupt nog wel terugzien?

verhalen van geestenVerhalen van de geesten

In het tweede deel lees je Verhalen van de Geesten. In dit boek hebben de Ninjago-helden het niet lastig met andere ninja’s of de beruchte slangenmensen, maar met een heel nieuwe vijand: geesten! Ze vallen Ninjago aan vanuit een andere dimensie en maken het onze experts in Spinjitzu knap lastig. Hun leider, Morro, wil de hele wereld veroveren. Het team ninja’s staat klaar om de strijd tegen deze duistere bezoekers aan te gaan. Maar hoe kunnen ze het gevecht aangaan als de geesten een van de ninja’s in hun bezit hebben genomen?

Ninjago boeken

De boeken van Ninjago zijn kleurrijk vormgegeven. De kaft ziet er al ontzettend stoer uit, met zowel glanzende als matte delen, en een mooie indruk van de letters. Erg gaaf gedaan! Het boek zelf is rijkelijk voorzien van sfeervolle illustraties, die echter wel wat meer kleur hadden mogen hebben. Door de druk zijn de afbeelding een beetje mat geworden. De lettertypes zijn best groot voor het soort boek dat je in handen hebt, je zou bijna verwachten dat het een boek voor beginnend lezers is. Dat is het zeker niet, er komen redelijk wat moeilijke woorden in voor. Spannend zijn de verhalen overigens tot de laatste bladzijde. En heb je het boek uit? Dan zit er nog maar één ding op: naspelen maar!

Informatie

Ninjago: Meesters der Elementen / Verhalen van de Geesten
Schrijver: Greg Farshtey
MEIS en Maas, 64 pagina’s, hardcover.
Prijs: 7,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789030501411 / 9789030501480


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.