logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

LEGO komt met nieuw bordspel: Monkey Palace


LEGO Groep en Asmodee kondigen hun eerste gezamenlijk ontworpen bordspel aan, Monkey Palace. Het spel zal vanaf 3 oktober verkrijgbaar zijn op Spiel Essen, de grootste bordspellenbeurs van de wereld, en bij geselecteerde retailers wereldwijd.

Monkey Palace is gemaakt door spelontwerpers David Gordon en TAM (Tin Aung Myaing) en biedt plezier voor het hele gezin, voor alle leeftijden. Het is een spel met een een jungle-thema en lichte strategie voor 2 tot 4 spelers, dat zowel samenwerkings- als competitieve elementen bevat.

Zo speel je Monkey Palace

Spelers moeten strategisch samenwerken om het Paleis van de Aap te bouwen terwijl ze strijden om de hoogste opbrengst aan bouwstenen en punten, allemaal onder het toeziend oog van de Aap. Het paleis neemt geleidelijk vorm aan, wat resulteert in een indrukwekkend bouwwerk met LEGO-elementen die spelers thuis met trots kunnen laten zien. Het iconische LEGO System in Play betekent dat elke keer dat het bordspel wordt gespeeld, de bouwervaring en het eindresultaat volledig uniek en anders zijn.

We zijn verheugd om alle LEGO- en bordspelfans mee te nemen op deze spelreis, waarbij we de tijdloze creativiteit van de LEGO Group combineren met onze passie en expertise in bordspellen. Het gebruik van de eindeloze mogelijkheden van LEGO-blokjes was cruciaal bij het ontwerpen van dit spel. We geloven dat Monkey Palace een buitengewone gameplay-ervaring biedt, waarin competitie en samenwerking worden samengevoegd voor bordspelliefhebbers wereldwijd.

Birgitte Bülow, industrie-veteraan en leider van het LEGO-bordspelcreatieteam bij Asmodee

Deze samenwerking was het resultaat van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling door beide bedrijven, met als gemeenschappelijk doel het creëren van nieuwe sociale speelervaringen te creëren die generaties overstijgen. Samen streven de LEGO Group en Asmodee ernaar om innovatieve manieren te ontdekken om het geliefde LEGO System in Play te combineren met de sociaal interactieve aard van bordspellen, met als doel nieuwe en unieke speelervaringen te bieden voor gezinnen en LEGO-fans.

Bij de LEGO Groep zijn we toegewijd aan het inspireren van de bouwers van morgen, en daarom zijn we zo verheugd om Monkey Palace in samenwerking met Asmodee te onthullen. Het spel daagt zowel kinderen als volwassenen uit om LEGO-elementen te gebruiken om hun paleizen te bouwen, af te breken en opnieuw op te bouwen, waardoor een leuke speelervaring ontstaat waarin geen twee spellen hetzelfde zijn. Deze nieuwste samenwerking stelt ons in staat om nog meer creatieve en innovatieve manieren van spelen te bieden.

Jaume Fabregat, Hoofd Bordspellen bij LEGO Publishing

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.