logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed recensie: LEGO Kerstmis


Wie zich dit jaar thuis op een originele manier in de magische kerstsfeer wil onderdompelen, kan met LEGO sets zijn pret niet op. Met de schattige LEGO Peperkoekversieringen kan je geschenkverpakkingen een leuk extraatje geven en vervolgens als kerstornament in de boom hangen. De LEGO Notenkraker verdient een mooi plekje op de kast, net als de LEGO Kerstboom of hang de LEGO Kerstkrans 2-in-1 in de woonkamer of aan de voordeur, het kan allemaal. Laten we ze eens bekijken!

LEGO Kerstboom

Laten we met het pronkstuk beginnen: de LEGO Kerstboom, set 40573 (adviesprijs: 44.95 euro). Het is een 2-in-1 doos, wat inhoudt dat je hem op twee verschillende manieren kunt bouwen. Zo maak je een grote kerstboom (zoals wij hebben gedaan), maar kun je hem ook gebruiken om er twee kleinere kerstbomen van te maken. Iedere boom is rijk versierd met kaarsjes en kerstballen, wat het een feestelijke uitstraling geeft. Het bouwen zelf is wel even een dingetje. LEGO levert (om logische redenen met zo’n dubbelset) de zakken niet netjes gesorteerd aan. Je stort alle steentjes dus uit op tafel, om vervolgens te bouwen aan jouw kerstboom. Door de lagen telkens een stukje te draaien op de centrale as, ontstaat er een fraai effect dat de set echt een kerstboom-uitstraling geeft. Een mooie set en een fijne basis voor jouw kerstcollectie!

LEGO Kerstkrans 2-in-1

De LEGO Kerstkrans 2-in-1 (set 40426, adviesprijs 39.95 euro) is ook zo’n dubbelset. Je kunt hem gebruiken als liggende krans, met LEGO-kaarsen als decoratie, maar ook als deur- of muurhanger. Je ziet in deze set heel wat creatieve vondsten om een hulst-achtige uitstraling te krijgen met witte en rode besjes, hoewel de gekozen palmbladeren misschien een iets andere suggestie wekken. De krans is opgebouwd ongeveer 25 centimeter in diameter en vormt daarmee een leuke decoratie op je deur of muur. Natuurlijk wordt er een hangertje meegeleverd, zodat je hem zonder problemen kunt ophangen. De LEGO strik maakt het helemaal af!

LEGO Notenkraker

In ons land is de Notenkraker misschien niet zo bekend, maar het hoort onbetwist wel bij de internationale kerstdagen De LEGO Notenkraker (40640), adviesprijs 12.99, laat je een eigen notenkrakerfiguur bouwen, waarbij je zelf kunt kiezen voor een mannelijk of vrouwelijk gezicht. Je kunt er zelfs mee spelen, want de armen bewegen en natuurlijk kan de mond ook worden geopend. Deze feestelijke figuur past perfect in de kerstsfeer en is een leuk cadeau om samen te bouwen met de kinderen. Een fijn cadeautje als aanvulling of om alvast in de kerstsfeer te komen.

LEGO peperkoekversiering

Koekemannetjes (gingerbreadpoppen) horen zonder twijfel bij de kerstdagen. Maar heb je even geen zin om te bakken of wil je jouw huis versieren met leuke decoraties? Dan zijn deze LEGO Peperkoekversieringen (40642), adviesprijs 12.99 euro, helemaal te gek! In de doos zitten materialen voor drie koekemannetjes van ongeveer 11 centimeter hoog, die je met een LEGO Dots-achtige decoraties kunt versieren. In de handleiding staan stap-voor-stap instructies voor drie creatieve invullingen, maar achterin vind je voorbeelden voor wat meer standaard decoraties. Ieder poppetje heeft een kunststof ring, zodat je ze makkelijk kunt ophangen, maar je kunt ze ook zonder problemen schuin wegzetten in de kast of tegen de muur.

IJsberen in de winter

Geniet van de feestdagen met deze schattige LEGO IJsberen in de winter (40571), adviesprijs 12,99 euro. In deze speelse en vrolijke set beleven een volwassen ijsbeer en haar jonge ijsbeertje leuke avonturen. De jonge ijsbeer beleeft volop pret op de slee, terwijl de volwassen ijsbeer trots toekijkt en zich met een rode wollen sjaal warm houdt. Beide beren zitten met één dopje vast op de basisplaat, waardoor je de beren perfect in positie kunt brengen. Voor de kerstsfeer staat op de achterkant een vrolijke kleine kerstboom. Met deze set maak je zelfs de kleinste hoekjes net even wat kerstiger. De compacte set is eenvoudig te bouwen voor kinderen.

Kerstgedachte: Wist je dat je met de aankoop van LEGO ook miljoenen kinderen die kansarm zijn of getroffen zijn door crisissen de kans geeft om te spelen? 25% winst van de LEGO Groep gaat naar de LEGO Foundation. Zo geef je net dat ietsje meer cadeau.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.