logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: LEGO Jurassic World: De legende van Isla Nublar

De Dinosauruswerelden van Jurassic Park en Jurassic World hebben miljoenen mensen in hun greep. De ene film is een stuk succesvoller dan de andere, dat geven we grif toe, maar de films vrágen ook om een echt LEGO-sausje, om ze geschikt te maken voor jongere kijkers. Want de originele films zijn … nou ja… niet altijd even geschikt voor jeugdige oogjes. En dat is inmiddels zo ver: deze animatieserie neemt je mee terug in de tijd naar 2012. Het jaar dat Jurassic World nog in de kinderschoenen staat en de wereldvreemde biljonair Masrani aan de slag is gegaan met zijn versie van het dinosaurus-pretpark.

Meisjes plagen…

In de serie kijkt je vooral mee met dierengedragstherapeut Owen Grady, die probeert om dino’s af te richten, en de assistent manager Claire Dearing. Ze katten heel wat af op elkaar, maar hebben ook een zwak voor elkaar. Je zou bijna zeggen dat ze verliefd zijn op elkaar! In de animatieserie LEGO Jurassic World: De legende van Isla Nublar gaan ze telkens samen op avontuur om de meest bizarre problemen op te lossen, van weggelopen dinosaurussen, nieuwsgierige toeristen, tropische stormen tot mysterieuze nieuwe ontdekkingen van de vreemde wetenschapper dr. Wu. Tot overmaat van ramp loopt er op het eiland ook een saboteur rond, die op zoek is naar een legendarische schat om zijn eigen eiland te beginnen.

Losse avonturen

De legende van Isla Nublar bestaat uit een flink aantal afleveringen – goed voor ruim 4,5 uur aan LEGO filmmateriaal! De avonturen zijn kort maar krachtig, een ruim kwartier per stuk, en zijn in principe los van elkaar te zien. Mocht je ze achter elkaar bekijken, dan zul je echter ontdekken dat er een groter verhaal achter steekt dat je kunt volgen. De belangrijkste personages hebben namelijk ook zo hun eigen avonturen, die uitgesmeerd zijn over de serie. Briljant!

Ga direct naar LEGO Jurassic World: De legende van Isla Nublar op BOL.com.


Recensie over LEGO Jurassic World: De legende van Isla Nublar

CooleSuggesties topper

De films en games van LEGO hebben iets unieks. Ze laten het originele verhaal grotendeels intact, maar spelen met 1001 elementen die ze daarin tegenkomen. Daarmee krijg je bijna een persiflage van de originelen, maar zonder dat die originelen belachelijk worden gemaakt. Zo ook De legende van Isla Nublar: er worden veel grapjes gemaakt, met verwijzingen naar de filmreeks van Jurassic Park en Jurassic World, maar niet zonder ook de LEGO-franchise zelf onder de loep te nemen. Spannende avonturen dus, vol grapjes en verwijzingen, een vleugje romantiek en heel veel LEGO spektakel. Een topper!

Score: 9


Informatie

Titel: LEGO Jurassic World: De legende van Isla Nublar
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 270 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.