logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Reis door de tijd met de nieuwe LEGO Ideas Orient Express Set


Zin in een spannend avontuur? Stap dan in de Oriënt Express! Heb je geen zin om de halve wereld rond te reizen? Dan kom je aardig in de buurt met de nieuwe bouwset van LEGO: de LEGO Ideas Orient Express – een recreatie van een van ’s werelds meest luxueuze en legendarische vormen van reizen.

Feest vieren met LEGO

De bouwdoos set is uitgegeven ter ere van de 140e verjaardag van deze fabelachtige trein. De set is ontworpen door Franse LEGO fan Thomas Lajon via het LEGO Ideas platform, en gebaseerd op de eerste internationale luxe trein ter wereld die duizenden passagiers van 1883 tot 1977 naar Istanbul bracht.

LEGO Ideas brengt dromen tot leven

Het LEGO ontwerp van de 27-jarige Parijzenaar sleepte via het LEGO Ideas programma ruim 10.000 vereiste stemmen binnen waardoor zijn werk werd geselecteerd en tot een echte LEGO set werd gemaakt. De 2540 steentjes tellende set heeft een aantal prachtige en gedetailleerde kenmerken zoals versieringen van de bestemmingen die de trein heeft bezocht op zijn oorspronkelijke route en belangrijke onderdelen van de trein in LEGO vorm. De trein is compleet met de belangrijkste locomotief, tender, eet- en slaapwagons en niet te vergeten acht nieuwe LEGO minifiguren; waaronder de conducteur, een chef-kok, personeel en een verscheidenheid aan passagiers die verschillende reizigers afbeelden.

Sinds mijn jeugd heb ik een grote fascinatie gehad voor locomotieven, zeilschepen en oceaanstomers. Als kind verzamelde ik alles wat daarmee te maken had. Enkele jaren later moedigde mijn vriendin me aan om weer met LEGO aan de slag te gaan. Omdat ze wist hoeveel ik van treinen hield, stimuleerde ze me om er zelf een te bouwen. Natuurlijk koos ik ervoor om de Orient Express na te maken, een weelderige Franse trein die een centrale rol speelt in talloze verhalen.

Thomas Lajon over zijn ontwerp

De LEGO Ideas Orient Express Set (21344) is beschikbaar vanaf 1 december via LEGO Stores en www.LEGO.com/Orient-Express voor de adviesprijs van €299.99

Designer meet & greet

LEGO fans die als een van de eersten de LEGO Ideas Orient Express set willen bemachtigen kunnen gelijk het creatieve brein achter de set, Thomas Lajon, ontmoeten tijdens zijn bezoek aan de LEGO store in Nederland. Hij is aanwezig voor een ontmoeting en signeersessie tijdens een exclusief evenement op de volgende locatie:

Zondag 3 december, 10:00 – 12:00 – LEGO Store, Amsterdam

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.