logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

LEGO komt met epische Lord of the Rings set


LEGO Groep en Warner Bros. komen met een epische bouwset. Letterlijk! Zie hier de nieuwe LEGO Icons Lord of the Rings: Barad-Dûr set. Deze indrukwekkende set is geïnspireerd op de bekroonde Lord of the Rings-films en brengt de epische donkere toren van Mordor en het iconische Oog van Sauron tot leven in steenvorm, compleet met talloze verborgen schatten en verwijzingen naar de geliefde saga.

Een reis naar het hart van Midden-Aarde

De LEGO Icons Lord of the Rings: Barad-Dûr set bestaat uit maar liefst 5.471 stenen, waarmee je een gedetailleerde en imposante replica van de donkere toren van Mordor kunt bouwen. De set zit boordevol spannende functies en bekende personages uit J.R.R. Tolkiens tijdloze verhaal. In de troonzaal van de toren vind je een compartiment dat open kan om een kaart te onthullen, en er is een ladder op de bovenste verdieping die naar links en rechts kan worden bewogen.

Bovenop de toren bevindt zich het Oog van Sauron, dat in verschillende richtingen kan draaien en voorzien is van een lichtsteen om het oog angstaanjagend te laten gloeien. De set bevat ook 10 minifiguren, waaronder Sauron, de Mond van Sauron, een Orc, Frodo, Sam, Gollum en Gothmog.

Modulaire bouw en extraatjes

De Barad-Dûr set is verdeeld in vier hoofddelen en het torengedeelte is volledig modulair. Dit betekent dat LEGO-fans met meer dan één exemplaar van de set de delen kunnen stapelen om een nog hogere toren te bouwen.

Als extraatje ontvangen kopers tussen 1 en 7 juni een gratis LEGO® Icons The Lord of the Rings: Fell Beast set, compleet met beweegbare vleugels, gewrichten en een Nazgul minifiguur.

Ontmoet de designer

Op zaterdag 8 juni krijgt de LEGO Store in Utrecht speciaal bezoek van Ashwin Visser, een lid van het designerteam achter de nieuwe LEGO® Icons Lord of the Rings: Barad-Dûr set. Fans kunnen Ashwin tussen 10:00 en 12:00 uur ontmoeten om hun nieuwe set te laten signeren.

Beschikbaarheid en prijs

De LEGO Icons Lord of the Rings: Barad-Dûr set is exclusief beschikbaar voor LEGO Insiders vanaf 1 juni 2024. Vanaf 4 juni is de set voor iedereen verkrijgbaar via www.LEGO.com/LOTR en in de LEGO Stores. De set heeft een prijs van €459,99.

Bereid je voor op een episch bouwavontuur en breng de donkere toren van Mordor tot leven in jouw eigen huis met deze spectaculaire nieuwe set!

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.