logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed recensie: LEGO Hidden Side

LEGO is en blijft geweldig speelgoed dat tot de verbeelding spreekt. Maar soms kan die verbeelding wel een extra zetje krijgen – bijvoorbeeld door moderne technieken in te zetten. LEGO heeft met Hidden Side een mooie combinatie gevonden tussen het bekende en beroemde LEGO speelgoed en de nieuwste Augmented Reality technieken. Daarmee gebruik je jouw smartphone of tablet om een heel nieuwe wereld te maken rondom jouw LEGO creatie. Een interactieve wereld, wel te verstaan! En een beetje een creepy wereld, want LEGO Hidden Side maakt van je LEGO bouwset een behekste wereld met spoken en monsters… Durf jij het aan?

Wat is Augmented reality ook alweer?

Augmented Reality staat letterlijk voor ‘verrijkte werkelijkheid’. De werkelijkheid met wat extra’s. De LEGO Hidden Side-app voor Android en IOS gebruikt de camera om te zien welke set je hebt gebouwd en gebruikt die informatie voor de bijbehorende game. In de game moet je rondlopen om je bouwwerk en zoeken naar de verschillende benodigdheden die je moet gebruiken om het spel tot een goed einde te brengen. En wat mooi is: de hele kamer lijkt te veranderen. Achter je bouwset komt een heel landschap naar voren, met een zonsondergang of maan, sfeervolle geluiden en enge mistflarden… en natuurlijk spoken, die de nodige kattenkwaad uithalen. Het spel zelf is offline, de game is gratis. Dat is natuurlijk goed nieuws!

Van schoolbussen tot kerkhoven

De eerste serie LEGO Hidden Side bestaat dan ook uit behoorlijk enge projecten, waar kinderen lekker mee kunnen griezelen. Geen nood, alles is met een flinke scheut LEGO-saus bedekt. Echt eng wordt het dus niet. Sterker nog, in de spokengame die hoort bij het kerkhof mag je ook in de huid van de spoken kruipen om de skills en vaardigheden te trainen die nodig zijn om zo eng mogelijk te worden, terwijl je aan de andere kant juist moet zorgen dat je als spokenjager alle engerds achter slot en grendel zet. Naast het kerkhof is er bijvoorbeeld ook de Haunted Schoolbus, de Newbury Spookschool – 70425 en J.B.’s Spooklab – 70418. Iedere set heeft zijn eigen minigame, waardoor je niet in herhaling hoeft te vallen. Daarbij is de game nog altijd in ontwikkeling en groei, zodat er telkens nieuwe elementen worden toegevoegd.

Ga direct naar LEGO hidden side op BOL.com.


Recensie over LEGO Hidden Side

LEGO is heerser en koning van de bouwblokken. Al jarenlang staat het merk op nummer 1. Enkele jaren geleden hebben ze laten zien meer kwaliteiten in huis te hebben – zo staan er een aantal coole gamefranchises in hun Wall of Fame, en ook de LEGO films zijn super gaaf. Met LEGO Hidden Side combineren ze hun bouwsets met de gamekwaliteiten. Dat levert een mooie mix op. Je kunt gewoon met de sets spelen, maar ze ook gebruiken in de Hidden Sides game. Iedere set geeft je toegang tot een nieuw onderdeel. Jammer genoeg is het spel zelf nog een beetje mager – daar komen bijna wekelijks nog aanvullingen en uitbreidingen op. Erg leuk bedacht, ik ben benieuwd waar deze reeks naar toe gaat!

Score: 8


Informatie

LEGO Hidden Side, LEGO
Meer weten?
Prijs: 19.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.