logo-liggend-wit-donkerblauw

Game recensie: LEGO Harry Potter Collectie: jaren 1-7


LEGO HARRY POTTER: COLLECTION software © 2018 TT Games Ltd. Produced by TT Games under license from the LEGO Group. LEGO, the LEGO
logo, the Brick and the Knob configurations and the Minifigure are trademarks of the LEGO Group. © 2018 The LEGO Group. © 2018 Nintendo.
All other trademarks and copyrights are the property of their respective owners. All rights reserved.
WIZARDING WORLD, HARRY POTTER characters, names and related indicia are trademarks of and © Warner Bros. Entertainment Inc.
WIZARDING WORLD, HARRY POTTER Publishing Rights © J.K. Rowling. WB GAMES LOGO, WBIE LOGO, WB SHIELD: ™ & © Warner Bros
Entertainment Inc. (s18)

Al eerder schreven we over een Harry Potter-verzameling van LEGO, namelijk de LEGO Harry Potter: jaren 5-7. Natuurlijk was er ook een game voor deze titel, waarin de eerste vier schooljaren van onze jonge tovenaar centraal stond. Dankzij de komst van de tweede Fantastic Beasts film is er weer een opleving van het Harry Potter-imperium, waarbij een samensmelting van de twee computergames (met een mooie grafische upgrade) een briljante zet is. Maak je laar voor de LEGO Harry Potter Collectie: Jaren 1-7!

Harry Upgraden

De LEGO games volgen stiekem een best strak stramien. Geen kritiek overigens – het principe werkt ontzettend goed – maar de uitleg wordt zo wel een beetje dubbelop. Zeker als je al eerdere reviews van LEGO games hebt gelezen. Ieder spel begint namelijk met een karakter dat voor bepaalde uitdagingen komt te staan. Die uitdagingen moet je oplossen met de middelen die je op dat moment hebt. Vanzelf speel je meer karakters, vaardigheden, voorwerpen, voertuigen of in dit geval spreuken vrij, die je weer nodig hebt voor volgende uitdagingen. Erg leuk om te doen, ik snap helemaal dat ze dit principe er inhouden! Het betekent ook dat je bepaalde plekjes in het begin nog niet kunt bereiken. Heel slim hebben ze daar obstakels ingebouwd die je juist met een spreuk die je in één van de laatste levels leert kunt uitspelen. Dubbele speelwaarde voor de echte fanatiekelingen!

Verzamelwoede

In de beide Harry Potter-games (want de Collectie is echt een bundeling van de twee titels) gaat het ook vooral om het verzamelen van voorwerpen en personages, het slopen van je omgeving en het kopen van alle goodies. Voor de verschillende puzzels heb je bovendien verschillende karakters nodig, die weer een andere spreuk kennen of skill beheersen. Het is dus niet alleen leuk om ze te verzamelen, het is ook bittere noodzaak. Alles voor wereldvrede!

Humor en details

Net als veel andere LEGO games is het ook een feest van herkenning bij de Harry Potter-spellen. De films worden best netjes gevolgd qua grote verhaallijn, maar daartussen is het doorspekt met de droge humor van LEGO. Deels komt dat omdat de personages niet praten. Ze mime-en er lustig op los. De handgebaren en gezichtsuitdrukkingen moeten je duidelijk maken wat je moet doen. Hilarisch! Daarnaast is het ook weer een klein minpunt dat de graphics niet heel erg goed zijn opgepoetst. Ze zien er echt oud en oubollig uit, wat een gemiste kans is.


Recensie over LEGO Harry Potter Collectie, Jaren 1-8

De Harry Potter-games zijn een feest om te spelen. Jammer genoeg heeft het spel geen sprong in de tijd gemaakt qua uitstraling, maar dat maakt het spel zelf niet minder leuk. Er zijn een paar features en werelden aan toegevoegd voor extra playtime, en voor de oude en nieuwe Potterfans is het een feest van herkenning. Alleen vanwege de humor, de puzzels en Harry Potter (daar moet je niet mee sollen) krijgt dit spel toch een 8.

Score: 8


Games koop je online bij:

Ga direct naar LEGO Harry Potter collectie: jaren 1-7 op BOL.com.

Game info

Warner Bros
XBOX One, PS4, Nintendo Switch, PC, avonturen. Prijs: 20 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.