logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed review: LEGO DREAMZzz Mevrouw Castillo’s schildpasbusje


LEGO combineert steeds vaker hun bekende en beroemde bouwstenen met andere media. We kennen natuurlijk allemaal de LEGO games en de supertoffe LEGO films – maar onlangs kwam LEGO met een online animatieserie: LEGO DREAMZzz. Het thema? Dromen! Fantasie! En een wereld waarin letterlijk alles mogelijk is. Dé grote droom van alle LEGO-bouwers.

Over LEGO DREAMZzz

LEGO DREAMZzz is te zien via Netflix, Prime, RTL en Youtube. In de serie volg je de avonturen van schoolvrienden, Mateo, Izzie, Cooper, Logan en Zoey. Ze sluiten zich aan bij een geheim bureau en leren daar hun verbeeldingskracht te gebruiken om naar de droomwereld te reizen en om de Nachtmerriekoning te verslaan.

https://www.youtube.com/watch?v=hg2k6SXgeFw

Werkelijkheid en fantasie

Het is de kunst van LEGO om alom bekende elementen te nemen en er een fantastische twist aan mee te geven. Wij mochten bijvoorbeeld aan de slag met Mevrouw Castillo’s schildpasbusje, waarbij je een foodtruck kunt ombouwen tot twee verschillende fantastische (en schildpadrijke 😉 ) levende voertuigen. Maar … daarover meer.

LEGO DREAMZzz Mevrouw Castillo’s schildpasbusje

Wij mochten LEGO set 71456 ongvangen: Mevrouw Castillo’s Schildpadbusje. Deze set bestaat uit een toffe foodtruck (die op zichzelf al de moeite waard is), met een paar coole minifigs uit de LEGO DREAMZzz-wereld en een paar schurkjes om te verslaan. Het toffe aan deze set is dat je hem vanuit de handleiding al op drie manieren kunt bouwen: als eenvoudige foodtruck, maar ook op twee manieren als gigantische schildpadbus! Dat is ook standaard bij de meeste DREAMZzz dozen. Naast de realistische versie zijn er twee bijzondere droomwereldversies die je met dezelfde set kunt bouwen.

Inhoud van het pakket

In onze doos zaten 5 genummerde zakjes, die netjes één voor één worden behandeld vanuit de heldere handleiding. In de handleiding krijg je te zien welke zak je moet openen en welke blokjes je moet gebruiken. Je ziet hierin duidelijk dat het een set voor jongere bouwers is: telkens hoef je maar één of twee blokjes op de set te klikken. Heel fijn en toegankelijk! De handleiding is ook voorzien van heel coole illustraties, die je bijna zou willen inlijsten. Heel tof gedaan.
Halverwege de handleiding, als je de foodtruck hebt gebouwd, krijg je de keuze om hem om te vormen tot de droomwereldversie… waarbij je dus twee opties krijgt. In onze set was het een vliegende raketschildpad of een stoere lopende variant, die onze voorkeur heeft (die zet je makkelijker neer 😉 )

Stickeren

Een dingetje waar ik soms toch wel moeite mee heb, is het stickeren. Waarom kunnen die blokjes niet standaard gestickerd zijn? Soms is dat wel zo, een andere keer niet. Nu moet je toch heel precies de stickers proberen op de juiste plek te krijgen. Soms is dat niet zo’n probleem, zoals het schildpad-embleem op de zijkant van de bus, maar de menukaarten en het nummerbord moeten toch behoorlijk precies en recht geplakt worden. Leuk is wel dat er een aantal extra stickertjes worden meegeleverd, die je zo maar ergens kunt neerplakken. Dat kan op blokjes van de set, maar ook op je spulletjes of zomaar ergens. Creatief stickeren is altijd leuk, de extra stickers zijn een coole bonus.

Figuurtjes uit de serie

De set bevat twee hoofdrolspelers uit de serie, Mateo en Zoey. Daarnaast vind je de stoere oma-figuur van mevrouw Castillo, en 2 van deze vreemd schattige DreamZzz-figuren, Z-Blob en een Grimspawn, die je kunt zien als schurken… maar ook als vreemde vrienden. Mateo en Zoey zijn gekleed in hun Dream World-outfits, die heel gedetailleerd is. Het zandlopersymbool is prominent aanwezig. De tekenaar Mateo heeft een gigantisch potlood als wapen, terwijl Zoey haar zandloper gebruikt voor Dreamcraft, naast haar pijl en boog. De gezichten van deze hoofdpersonen kun je omdraaien.

Mevrouw Castillo

En natuurlijk is daar ook mevrouw Castillo, een excentrieke en wijze oude dame die een populaire foodtruck runt die de kinderen in de echte wereld vaak bezoeken. LEGO is hier een stap verder gegaan en heeft een gloednieuwe vorm voor haar lichaam geïntroduceerd waaraan je ook grote armen kunt bevestigen, waardoor ze een echt uniek silhouet krijgt. Ze ziet er echt uit als een gedrongen oude dame. Leuk detail is dat je in de armgaten iedere Technic-plug kunt prikken, waardoor je heel wat nieuwe mogelijkheden krijgt om de oude dame te pimpen!


Ga direct naar LEGO DREAMZzz op BOL.com.

Recensie over LEGO DREAMZzz

Je kunt duidelijk zien wat LEGO wil bereiken met LEGO DreamZzz: een meeslepend verhaal samenvoegen met interessante personages uit de tv-serie, en even aandacht op de flexibiliteit van LEGO: je kunt bouwen wat je maar wilt! Mevrouw Castillo’s schildpadbus is een geweldige set om kennis te maken met LEGO DreamZzz: de foodtruck is al tof genoeg om in huis te halen (en zou zo in LEGO City kunnen rondrijden). De handleiding is geweldig vormgegeven en biedt heldere stap-voor-stap instructies. Voor oudere bouwers is daar weinig uitdaging aan, maar dat is ook niet het doel. Tof is wel dat je halverwege een tweedeling krijgt. Welke fantasieversie wil jij maken? Je krijgt in deze LEGO-set dus eigenlijk 3 verschillende vormen, wat zorgt voor veel herspeelbaarheid met de set.
De vraag is alleen: steunt de set niet té zwaar op de LEGO DREAMZzz animatieserie? En hoe lang blijft die populair?

Score: 8


Informatie

LEGO DREAMZzz
Adviesprijs: 49.99 euro.

Vanaf vandaag zijn de LEGO DREAMZzz sets zowel online als in de LEGO stores te verkrijgbaar. Kinderen hebben de keuze uit maar liefst 9 verschillende droomachtige sets met prijzen die variëren tussen de €20,99 en €139,99 euro.

Izzie en Bunchu het konijn
Mateo en Z-Blob de robot
De ruimtebus van meneer Oz
Het Grimmonster
De krokodilauto
Pegasus het vliegende paard
Nachtmerrie haaienschip
Mevrouw Castillo’s schildpasbusje
Stal met doomwezens

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.