logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit moet je weten over LEGO 2K Drive

Het race-avontuur van LEGO 2K Drive barst los op vrijdag 19 mei 2023. Hierin ontdek je een authentieke LEGO-speelervaring in een uitgestrekte, open wereld. In deze wereld kun je jouw droomvoertuigen bouwen, overal naartoe rijden en een echte LEGO-racelegende worden. Laten we eens kijken wat je kunt doen in de wereld van Bricklandia.

Vier modi om te verkennen

LEGO 2K Drive beschikt over vier spelstanden waarin je helemaal los kunt gaan:

  • Verhaal – Speel solo of in splitscreen co-op om te groeien van rookie-racer tot race-legende, terwijl je het opneemt tegen een reeks bijzondere rivalen. Alleen op die manier zal het je lukken om ooit de felbegeerde Sky Cup Trophy te winnen. Met elke overwinning klim je omhoog in de ranglijsten om het op te nemen tegen de beruchte Shadow Z.
  • Cup Series – Beleef de Grand Prix-ervaring in Cup Series-modus, met meerdere back-to-back-tracks. Na elke race scoor je punten op basis van je eindplaats. De racer met het hoogste puntentotaal mogen op het podium plaatsnemen. Er is een Grand Brix Cup-serie voor elk bioom in Bricklandia.
  • Race – Wil je zo snel mogelijk rechtstreeks naar de actie? Kruip dan meteen achter het stuur in de Race-modus, waar je elk parcours en licentieklasseniveau kunt kiezen (die de algehele snelheid en beschikbare vaardigheden bepalen).
  • Minigames – Minigames hebben unieke doelen die niet gebaseerd zijn op het behalen van een finish. Je zult zien dat je meer nodig hebt dan snelheid alleen. In Defend Minigames moet je golven van marcherende robots verslaan om doelen te beschermen, terwijl je het in de hectische Rescue Minigames moet opnemen tegen groepen zwervende slechteriken om hulpeloze stadsmensen op te pikken.

Ga direct naar LEGO 2K Drive op BOL.com.

Samen spelen en details crossplayen

Er zijn verschillende mogelijkheden om LEGO 2K Drive met meerdere mensen te spelen, zowel lokaal als online.

  • Lokaal spel / gesplitst scherm – Op alle platforms kun je genieten van persoonlijke race-actie met gesplitst scherm voor twee spelers. Op de Nintendo Switch kunnen twee spelers ook verbinding maken voor Local Play met twee Nintendo Switch-systemen op dezelfde draadloze verbinding.
  • Speel online met vrienden – Feest mee met crossplay beschikbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc via Steam en de Epic Games Store.* De grootste modus in Play With Friends is Shared World, waar tot zes spelers kunnen online meedoen en tegelijkertijd rond de uitgestrekte Bricklandia racen. Play With Friends laat je gezelschap ook zien wie de snelste coureur is in Cup Series- en Race-modi.
  • Speel online met iedereen – Zie hoe je het doet tegen racers van over de hele wereld in de online multiplayer-modus Play With Everyone, inclusief crossplay op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc via Steam and the Epic Games Store.* Je wordt gekoppeld aan andere racers van jouw vaardigheidsniveau om deel te nemen aan Cup Series- of Race-evenementen. Om een ​​veilige, gastvrije omgeving voor iedereen te garanderen, heb je geen communicatie met andere spelers. Bekwaam rijden, coole voertuigkeuzes en maatwerk zijn de enige manieren om jezelf uit te drukken.

Je auto tunen

In de garage bouw en pas je voertuigen aan in LEGO 2K Drive. Zo kun je de voertuigen van je dromen maken en elke steen van bumper tot bumper aanpassen. Meteen vanaf het begin heb je honderden stenen om mee te bouwen, gesorteerd op type en categorie, met meer dan 1.000 unieke LEGO-onderdelen die je tijdens het avontuur kunt vrijspelen.

Alle voertuigen in LEGO 2K Drive hebben hun eigen statistieken, waaronder topsnelheid, acceleratie, handling, gezondheid, contactkracht en gewicht. Hoe meer stenen je in je voertuig hebt, hoe zwaarder het wordt, wat gevolgen heeft voor je gewichtsklasse. Elk van de zes gewichtsklassen, van Super Light tot Massive, heeft voor- en nadelen, dus speel wat rond en ontdek wat voor jou het beste werkt. Elk voertuig is ontworpen om een ​​evenwichtige ervaring te garanderen. Een voertuig met een bijzonder hoge stat in het ene gebied moet een compromis hebben in een ander gebied.

Er zijn tal van aanpassingsmogelijkheden voor je bouwwerken, van individuele steenvormen en verfklussen tot fijnere details zoals het geluid van je claxon en motor. Verwissel de wielen, verander de plaatsing van de bestuurdersstoel, voeg een persoonlijk tintje toe aan uw voertuig met een sticker of een leuk stukje flair, en meer.

Prijs en beschikbaarheid

LEGO 2K Drive Standard Edition is wereldwijd beschikbaar op 19 mei 2023 voor Nintendo Switch TM, PlayStation®5 (PS5™), PlayStation®4 (PS4™), Xbox Series X|S, Xbox One en pc via Steam en Epic Spellen winkel.

Er zullen drie edities van LEGO 2K aandrijving beschikbaar zijn:

  • De Standard Edition is verkrijgbaar voor € 59,99 op PlayStation4 (PS4), Xbox One, pc en Nintendo Switch en € 69,99 op PlayStation®5 (PS5) en Xbox Series X|S in zowel fysiek en digitaal.
  • De Awesome Edition is verkrijgbaar voor € 99,99 en bevat een nieuw voertuig, voertuigflair, en een LEGO-minifiguur in de game. Spelers ontvangen ook de Year 1 Drive Pass, waarmee een gloednieuwe biome, naast vier afzonderlijke seizoenen Drive Pass-content na de lancering, met elk nieuwe voertuigen en thema’s.
  • De Awesome Rivals Edition is verkrijgbaar voor € 119,99 en bevat meerdere nieuwe voertuigen, een voertuig flair en in-game LEGO-minifiguren. Spelers ontvangen ook de Year 1 Drive Pass, waarmee een geheel nieuwe biome wordt geïntroduceerd, naast vier afzonderlijke seizoenen van Drive Pass, elk met nieuwe voertuigen en thema’s.

Games koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.