logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

LEGO komt met schaalmodel 1967 Ford Mustang


Met de komst van de LEGO Creator Expert Ford Mustang ligt er vanaf nu een Amerikaans icoon in de winkels. Het model is ontworpen door Ford en LEGO® Group en gebaseerd op de Mustang Fastback uit 1967.

De nostalgische muscle car bestaat uit 1.470 stukjes en bevat een werkende stuurinrichting, donkerblauwe carrosserie met witte race-strepen, luchthapper op de motorkap, grille met Mustang-logo, GT-emblemen en vijfspaaks wielen met profielbanden.

Het model is ruim 10 cm hoog, 34 cm lang en 14 cm breed. Bovendien is het mogelijk om het model naar eigen smaak aan te passen met toevoegingen, uiteraard met behoud van de kenmerkende Mustang-uitstraling. Tot de beschikbare extra’s behoren een supercharger, achterspoiler, grotere uitlaatpijpen, frontspoiler en stikstofoxidetank voor een onvervalste muscle car ervaring.

“Er zijn maar weinig modellen zó herkenbaar als de Ford Mustang. Het is fantastisch om het iconische design in combinatie met de historie tot leven te zien komen in een LEGO-set”, benadrukt Roelant de Waard, vicepresident Marketing, Sales & Service bij Ford of Europe.

De authentieke replica biedt eigenaren ook de mogelijkheid om items in de kofferbak op te bergen en zelfs de motorkap op te tillen om de gedetailleerde ‘390 cubic inch’ (6.4-liter) V8-motor inclusief accu, slangen en luchtfilterdetails te onthullen.

De achterwielophanging kan worden opgehoogd voor een extra stoere look. Verder zijn de portieren te openen en kan het dakpaneel worden verwijderd voor eenvoudige toegang tot het gedetailleerde interieur met klassieke stoelen, radio, werkende besturing en versnellingspook.

Een geprint Mustang-logo voor de grille, GT-logo’s en een reeks kentekens maken het bijzondere LEGO Creator Expert-model compleet. “De Ford Mustang is een van de meest iconische en herkenbare auto’s uit de geschiedenis. Het was een waanzinnig project om de geliefde muscle car in LEGO-vorm tot leven te brengen, en dan ook nog met dit niveau van personalisatie, zegt Jamie Berard, hoofd design bij LEGO Creator Expert. “We kunnen niet wachten op de creaties die LEGO- en Mustang-fans bedenken als de set op de markt komt.”

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.