logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Legendarische Pokemon onthuld voor Pokemon Sun en Pokemon Moon


rotom_pokedex_prart_rgb_300dpi

The Pokémon Company International en Nintendo hebben vandaag de Legendarische Pokémon Solgaleo en Lunala geïntroduceerd die voorkomen in Pokémon Sun en Pokémon Moon. De nieuwste generatie videogames van Pokémon worden op 23 november in Europa exclusief geïntroduceerd in de Nintendo 3DS-systeemserie. Behalve nadere bijzonderheden over deze sterke Pokémon zijn er ook nieuwe personages en functies onthuld.

De twee Legendarische Pokémon die op de verpakking van Pokémon Sun en Pokémon Moon staan, spelen een cruciale rol in het verhaal. Solgaleo en Lunala vormen de sleutel tot het avontuur dat in deze met spanning verwachte games voorkomt.

solgaleo_final_rgb_300dpiName: Solgaleo
Category: Sunne Pokémon
Height: 3,4 m
Weight: 230,0 kg
Type: Psychic/Steel
Ability: Full Metal Body

Sinds de oudheid wordt Solgaleo geëerd als afgezant van de zon en wordt naar hem eerbiedig verwezen als “het beest dat de zon opvreet”. Het lichaam van Solgaleo bezit een grote hoeveelheid energie en straalt licht uit als hij actief is. Hij heeft golvende manen die opmerkelijk veel gelijkenis vertonen met de zon. Zijn typerende zet is Sunsteel Strike, een aanval waarmee een tegenstander te lijf wordt gegaan met de kracht van een meteoor, ongeacht de Ability van het doel. De Ability van Solgaleo is Full Metal Body, een nieuwe Ability die niet eerder voorkwam bij Pokémon. Met de Ability Full Metal Body worden de statistieken niet aangetast door de effecten van de zetten of Ability van de tegenstander.

lunala_final_rgb_300dpiName: Lunala
Category: Moone Pokémon
Height: 4,0 m
Weight: 120,0 kg
Type: Psychic/Ghost
Ability: Shadow Shield

Sinds de oudheid wordt Lunala geëerd als afgezant van de maan. Naar Lunala wordt eerbiedig verwezen als “het beest dat de maan oproept”. Hij neemt voortdurend licht in zich op en zet dit om in energie. Als hij zijn vleugels uitspreidt om het omgevingslicht in zich op te nemen, glinstert hij als een halve maan en vormt hij zo een prachtige nachtelijke hemel. De typerende aanval Moongeist Beam van Lunala ontsteekt een vervaarlijke lichtstraal dat geen rekening houdt met de Ability van het doel. De Ability van Lunala is Shadow Field, een nieuwe Ability die niet eerder voorkwam bij Pokémon. Met de Ability Shadow Shield loopt een Pokémon minder schade op bij een aanval als de Pokémon vol HP heeft.

Pokémon Sun en Pokémon Moon spelen zich af in de regio Alola, centraal gelegen te midden van vier tropische eilanden en een kunstmatig aangelegd eiland. Veel Pokémon die nog niet eerder gezien zijn, bevolken de weelderige eilanden van de Alola-regio. Het verhaal begint direct nadat de hoofdpersoon op weg gaat naar de Alola-regio. Spelers kunnen kiezen of ze als mannelijke of vrouwelijke held willen spelen en kunnen de naam en verschijning van hun personage aanpassen. Zodra ze aangekomen zijn, ontwikkelen zich hun avonturen en ontmoeten zij vele fascinerende mensen op hun tocht door de regio.

Professor Kukui is de Pokémon-professor in de Alola-regio. De professor doet bevlogen onderzoek naar de zetten van de Pokémon en wordt soms rechtstreeks getroffen door Pokémon als hij iets van hen wilde leren. Professor Kukui draagt een witte laboratoriumjas en heeft een unieke eigen stijl.

Lillie is een mysterieus meisje dat de professor assisteert. Het jonge meisje heeft ongeveer dezelfde leeftijd als het personage van de speler en is de assistente van professor Kukui. Ze houdt er helemaal niet zo van om Pokémon te laten vechten, maar leest veel liever boeken en daar heeft ze er heel veel van. Lillie speelt een belangrijke rol in het verhaal van Pokémon Sun en Pokémon Moon.

Hau is een jongen die gek is op Pokémon en een grote eetlust heeft. Hij heeft dezelfde leeftijd als het personage van de speler. Hau wordt een van de eerste vrienden van de hoofdpersoon. Hij is gek op malasadas, een bekende lekkernij in de regio Alola, en hij is altijd op zoek naar winkels met malasadas. Hau is een jongen met een gouden hart die echt gek is op Pokémon.

De Pokédex is een handige tool die informatie opslaat over de Pokémon die spelers zien en vangen tijdens hun avontuur. In Pokémon Sun en Pokémon Moon biedt professor Kukui een speciale Pokédex aan die bekend is als de Rotom Pokédex. Het wordt bewoond door Rotom, een Pokémon die de kracht heeft om in diverse elektronische apparaten te huizen. De Rotom Pokédex doet nog veel meer dan alleen maar Pokémon-informatie op te slaan. Hij heeft een eigen persoonlijkheid. Niet alleen worden de huidige locatie en de volgende bestemming van de speler getoond, Rotom Pokédex adviseert ook waar je nog naartoe moet, gebaseerd op de gesprekken die spelers met andere personages hebben.

In Pokémon Sun en Pokémon Moon zit een QR-scannerfunctie, waarmee spelers informatie kunnen zien over Pokémon als ze QR-codes scannen. Door speciale QR-codes te scannen, kunnen fans Pokémon van de regio Alola registreren in hun Pokédex en zodoende te weten komen waar ze leven. Als ze de QR-code scannen voor een Pokémon die nog niet gevangen is, kunnen spelers zijn woonomgeving controleren en doorzoeken.

Een geheel nieuwe trailer die de Legendarische Pokémon Solgaleo en Lunala en het spel in uitvoering presenteert kun je hier vinden:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.