logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, Nintendo Switch


De verschillende games van Legend of Zelda hebben een nogal bewogen reactie. Sommigen smullen van iedere titel, andere lopen er met een grote boog omheen. Ook Skyward Sword had het zwaar te verduren, omdat het origineel nogal wat gebreken vertoonde. Bij veel Zelda-lijstjes stond Skyward Sword dan ook vrijwel onderaan… Het is dan ook best bijzonder dat Nintendo besloot om het 35-jarig jubileum van Zelda te vieren met een remake van Skyward Sword!

Remake met aanpassingen

Eerlijk is eerlijk: The Legend of Zelda: Skyward Sword HD verbetert het originele spel op verschillende manieren, maar we moeten ook concluderen dat sommige toevoegingen gewoon niet passen. Daarnaast zaten er al een flink aantal missers in het spel die meer zouden vergen dan een remaster. De nieuwe versie ziet er zonder meer goed uit, wat niet moeilijk is met een spel van tien jaar oud. Aan de andere kant zag Skyward Sword er al erg goed uit, zeker voor de beschikbare technieken van dat moment.

Ruwe randjes wegpoetsen

Het originele spel Skyward Sword werd gekenmerkt door Fi die de paar minuten verscheen met lange tutorials en uitleg, personages die met je uitgebreid wilden praten over zinloze dingen, en meer elementen die de vaart uit het spel trokken. In Skyward Sword HD zijn veel van die ruwe randen weggewerkt. Daardoor wordt het spel veel minder vaak onderbroken en dat jij lekker op avontuur kunt gaan.

Avontuurlijk

Toch zitten er nog wat haken en ogen aan het spel. Het ritme wil net niet helemaal lekker op gang komen. Er zijn nog altijd afleidingen, die het spel even onderbreken. Skyward Sword is op zijn best als je in de kerkers bent, die tot de beste kerkers in een Zelda-game behoren. Elke kerker wordt echter voorafgegaan door lange en moeizame zoektochten die de vaart uit het spel halen.

Bewegen

Van de twee besturingsschema’s die worden aangeboden in Skyward Sword HD, het originele schema is absoluut mijn voorkeursoptie. Het voelt intuïtief en plezierig als je zelf fysiek met je wapen zwaait. Natuurlijk is het hier ook niet helemaal perfect – soms is het wat onnauwkeurig – waarbij je de besturing steeds opnieuw moet kalibreren. Niet dat die kalibratie heel spannend is, maar je moet het regelmatig doen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om met een volledig nieuw op knoppen gebaseerd besturingsschema te gamen, mocht je dat willen. Daarbij gebruik je de rechter joystick voor het besturen van je zwaard en het schild met je linker joystick. Waarmee je dus ook moet bewegen…


Ga direct naar The Legend of Zelda: Skyward Sword HD op BOL.com.

Recensie over The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Deze remaster is een verbetering op het originele spel. Toch heeft het spel nog altijd zijn gebreken… Om ook genoeg aandacht te vestigen op de positieve kanten: de soundtrack is geweldig, het verhaal is waarschijnlijk een van de beste uit deze serie, de gevechten met motion controls zijn tof en de kerkers zijn uitstekend. En ja hoor, Ik zou deze game aanraden aan Zelda-fans, want de goede momenten van Skyward Sword zijn echt heel goed.

Score: 8


Info

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD
Uitgever: Nintendo
Getest op: Nintendo Switch
Genre: rpg
Prijs: 55 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.