logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Na al die jaren weten de games van Zelda nog altijd tot de verbeelding te spreken. En hoewel veel gamers na Zelda: Breath of the Wild dachten dat het niet beter kon, presenteerde Nintendo de epische RPG The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Het verhaal van Tears of the Kingdom

De basis van Tears of the Kingdom is eigenlijk net als alle andere Zelda-games: je kruipt in de huid van Link, die na een gemene overval voor dood wordt achtergelaten. Wanneer je bijkomt, ben je ontdaan van je wapens en beschermende kleding… maar heb je wel een nieuwe arm die je voorziet van talloze nieuwe skills. Het is aan jou om sterker te worden, betere wapens te verzamelen en om samen met prinses Zelda het koninkrijk Hyrule en al zijn mensen te redden.

Verhalen en missies

Het is nu aan Link om op pad te gaan. Na een tutorial-achtig leven heb je de grootste vaardigheden onder de knie en kun je op avontuur – waarbij je regelmatig mag afdwalen naar nieuwe gebieden, grotten, bergen en avonturen die je worden aangedragen door de vele mensen die je tegenkomt. Zo verdien je namelijk geld, recepten om rare dingen mee te maken, betere wapens en bescherming. Het is aan jou om de balans te vinden tussen het volgen van het hoofdverhaal en het uitvoeren van al die nevenmissies.

Merchandise koop je bij:

Wees voorzichtig

De Zelda-games hebben altijd al een genadeloze inslag gehad. Waar veel games lustig strooien met healing potions of manieren om je gezondheid op peil te houden, moet je bij Zelda heel wat gekke dingen doen om je leven te kunnen herstellen. Tears of the Kingdom is daar geen uitzondering op. Je wint dit spel dan ook niet om wild en gedachteloos het strijdgewoel in te gaan. Wees voorzichtig en bedachtzaam, val aan en trek terug. Alleen zo zul je de uitgestrekte vlaktes van Hyrule en de zwevende gebieden van Zonia goed kunnen verkennen.

Gameplay

Qua gameplay is er weinig veranderd – de basis is bij alle Zelda-games wel gelijk. Er zijn natuurlijk kleine aanpassingen, maar de belangrijkste verandering is wel dat je objecten kunt maken door ze op een Minecraft-achtige manier samen te voegen. Zo maak je lange stokken om mee te slaan, hamers om rotsen te hakken en voeg je nieuwe functies toe aan je zwaard of schild, waardoor ze nog sterker worden! Er zijn zoveel verschillende combinaties, je creativiteit is eigenlijk de enige beperking!

Graphics

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ziet er fabelachtig mooi uit. De makers hebben er letterlijk alles aan gedaan om het onderste uit de kan te halen als het gaat om grafische prestaties op de Nintendo Switch. Link ziet er indrukwekkend uit, als een Griekse god, met stralen zonlicht die het landschap kleuren, zwaaiende takken en reflecties in waterpartijen. Erg indrukwekkend allemaal en een feest om doorheen te mogen lopen (of overheen vliegen, met je zweefvlieger). In grotten zet het de sfeer met subtiel gloeiende delen, waarbij je zelf lichtpunten kunt neerleggen om je omgeving te kunnen zien en doorzoeken. Het brengt spanning in het spel, want je weet dat er boobytraps zijn!


Ga direct naar The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom op BOL.com.

Recensie over The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

CooleSuggesties topper

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom komt dichtbij perfectie. Door de jaren heen zijn de Zelda-games alleen maar beter geworden (uitzonderingen daargelaten) en iedere game zet weer een nieuwe standaard. Het samensmelten van voorwerpen om nieuwe objecten te maken is een toffe feature, maar kan nog wat finetuning gebruiken. Het vechten werkt zoals altijd goed en Links nieuwe arm brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee die zeker welkom zijn. Het ontdekken van nieuwe gebieden is verslavend als altijd en zorgt voor uren speelplezier… letterlijk. Het biedt diepgang in het verhaal en de manier van spelen, zodat ook volwassen gamers zich er in kunnen verdiepen, maar het is ook ontspannend genoeg om daarmee even een rustmomentje in te lassen.

Score: 9


Info

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Uitgever: Nintendo
Getest op: Nintendo Switch
Genre: rpg
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.