logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: The Legend of Zelda: Links Awakening


Legend of Zelda: Link’s Awakening is een beetje een vreemde eend in de bijt van de Zelda-games. Het is anders dan andere spellen, qua inhoud maar ook op het gebied van vormgeving. Je zou het inmiddels kunnen vergelijken met de Pokemon-games op de Nintendo Switch, je loopt top-down door een blokkerige omgeving, waar je vijanden kunt tegenkomen (hoewel je die in Link’s Awakening wel te zien krijgt). Deze game is namelijk een becoming-of-age-game, waarbij je te maken krijgt met een stukje geheugenverlies. En die moet je maar weer terug zien te vinden in de nieuwe en mysterieuze wereld!

Remake

Waar we de laatste tijd vaak te maken krijgen met oudere games die op de PS4 of de XBOX zijn verschenen en nu hun acte de presence maken op de Nintendo Switch, is Legend of Zelda: Link’s Awakening juist een remake uit eigen stal. Het spel is namelijk eerder verschenen op de Gameboy, maar dan hebben we het wel over de vorige eeuw. Wat zeg ik: uit het vorig millennium, zelfs! Dikke kans dat je die dus niet meer kent. En dat is maar goed ook, anders wandel je d’r vast zo doorheen. Alle elementen staan immers op dezelfde plek, ware het niet dat ze een fikse make-over hebben gekregen.

Puzzelen geblazen

Wat je wel weer kunt verwachten van Nintendo-games, en de avonturen van Zelda in het bijzonder, is dat je flink wat moet puzzelen. Niet alleen in de dungeons, maar ook in de wereld waarin je beweegt moet je heel wat puzzelsuktjes in elkaar passen en items veramelen, voordat je verder kunt met je avontuur. In de openlucht scrollt de wereld met je mee, in de dungeons heb je – net als bij de Gameboy – te maken met schermen die in elkaar overspringen. Dat geeft het spel een subtiele old-school sfeer mee, maar dat heeft ook vooral te maken met de puzzels, die regelmatig dankbaar gebruikmaken van de schermranden. Bovendien kun je zo’n puzzel makkelijk resetten door even uit beeld te lopen en weer terug te komen!

Ga direct naar he Legend of Zelda: Links Awakening op BOL.com.


Recensie over Legend of Zelda: Links Awakening

CooleSuggesties topper

Links Awakening is een geweldige game, ondanks het feit dat het spel beduidend anders is dan de actiegames die we vooral kennen uit de wereld van Zelda. Je zou het spel kunnen zien als een mix tussen Pokémon en Mario Bros, met geweldige aandacht voor de graphics en bovendien de muziek. Je moet flink wat puzzelen en speuren, heen- en weerlopen en met mensen praten. Dat is wel iets om in de gaten de houden. Tussen de gesprekken door heb je korte gevechten met kleine vijanden, die je diamanten of levenskracht kunnen geven. Onderzoeken, speuren, praten… een RPG in al zijn pracht. Een heel mooie en frisse game voor de Switch, ook al is het een remake.

Score: 9


Info

The Legend of Zelda: Link’s Awakening, Nintendo
Nintendo Switch, fantasie.
Prijs: 56,99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.