logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Legale Pep, Willem Koert

Gezond leven willen we allemaal, maar veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Hoe leef je nu gezond en wat moet je doen om bepaalde tekorten in je lichaam op te lossen? Je kunt bij kwalen als een te hoog cholesterol, een te hoge bloeddruk of problemen met je huid grijpen naar medicijnen en crèmes, maar met de juiste voeding kun je vaak al een heel eind komen. Willem Koert schreef Legale Pep, een boekje met allerlei gangbare en overal verkrijgbare voedingssupplementen die je gezondheid en prestaties een mooie boost kunnen geven. 

Je hele leven op de schop

Legale Pep neemt je hele dagelijkse leven onder de loep en geeft je op alle aspecten tips en middeltjes om het te verbeteren. De hoofdstukindeling laat niets te gissen over: fitter, slanker, gespierder, mooier, slimmer, rustiger, alerter, gezonder en meer uitgeslapener: op ieder aspect zijn er wel voedingssupplementen die je kunt gebruiken om je prestaties of de resultaten van je inspanningen te verbeteren. Sommigen daarvan zijn inkoppertjes, die iedereen eigenlijk wel al weet, maar voedingssupplementen kunnen echte eye-openers zijn!

Tekst en uitleg

Waar het boekje echt goed in is geslaagd, is in het uitleggen waarom bepaalde voedingssupplementen nu goed voor je zijn. De tekst en uitleg van de supplementen die je prestaties verbeteren worden onderbouwd met onderzoeken en testresultaten van gerenommeerde onderzoeksinstituten. Nu moet je niet alle onderzoeken klakkeloos aannemen (niet alle onderzoeken worden even wetenschappelijk uitgevoerd, namelijk, veel onderzoekers zoeken naar een bevestiging van hun idee en kijken vaak niet verder dan dat), maar ook hier neemt de schrijver een gezonde kritische houding in. Pluspunten daarvoor!

Ga direct naar Legale pep op BOL.com.


Recensie over Legale Pep

Het boek Legale Pep is geschreven met een gezonde kritische houding en laat zien met welke voedingssupplementen jij je leven kunt verbeteren op zo’n beetje alle fronten. Veel van deze supplementen zijn algemeen verkrijgbaar, wat het ook een erg toegankelijk boekje maakt. Pluspunten zijn de toegankelijke manier van schrijven en de wat droog-komische toon waarop de uitleg soms wordt gegeven. Bovendien lees je over de bijwerkingen, de manier waarop je het moet gebruiken en wat het met je zou doen.

Score: 8


Informatie

Legale pep,
Illustrator: nvt
Uitgever: Scriptum, 175 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789463191562. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.