logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Vier elk Nederlands doelpunt op het EK met een Leeuwtje

Met het Europees Kampioenschap voetbal voor de deur, kijkt heel Nederland reikhalzend uit naar het moment dat we weer gezamenlijk kunnen juichen. Daarom lanceert het Rotterdamse bureau Offff vandaag Leeuwtje: hét shotje om samen met je vrienden oranje successen te vieren.

Oranjegevoel vieren

Niks weet Nederland zo te verbroederen als nationaal succes. Leeuwtje is hét nieuwe drankje om met oude en nieuwe vrienden dat oranjegevoel te vieren. Zoals vanaf 11 juni met het EK-voetbal, maar ook later deze zomer tijdens de Olympische Spelen. Of bij successen van Max Verstappen, darter Michael van Gerwen, de Nederlandse hockeyers en schaatsers.

Met Leeuwtje willen we uitdragen dat het oranjegevoel bij ons allemaal in het hart zit,” zegt Maarten Laan van Offff. “Sommigen worden ermee geboren, anderen worden ermee besmet. Het verbroedert en doorbreekt barrières. Daar hoorde alleen nog een feestelijk drankje bij. En wat is nu toepasselijker om oranje succes te vieren dan met een shotje, gebaseerd op een drank met zoveel geschiedenis als oranjebitter?

Nationale feestmomenten

Oranjebitter is een drankje dat een lange nationale historie kent. Het werd al rond 1620 bedacht om de successen van prins Frederik Hendrik van Oranje-Nassau op het slagveld te vieren. Voor de leden van het Koninklijk Huis is het likeurtje al generaties lang de traditionele borrel. De sinaasappel-vanillesmaak van Leeuwtje is een moderne interpretatie van dat drankje: een ‘oranjebitterzoet’.

De veldslagen van weleer worden nu uitgevochten op het sportveld. Tegenwoordig zijn we alleen niet meer zo weg van bitters, daarom wilden we een meer toegankelijke smaak ontwikkelen. Zodat heel Nederland elk nationaal feestmoment een smakelijk oranje tintje kan geven,” voegt Laan toe.


Recensie over Leeuwtje

Leeuwtje is een fantastisch product om de aankomende voetbalwedstrijden te vieren. Tenminste… als het Nederlands elftal genoeg scoort! Leg ze goed koud voor je ze drinkt – dat hoort nu eenmaal bij een shotje – en drink ze puur of gemengd. De smaak is fris en citrusachtig. Het leeuwtje doet zelfs behoorlijk aan Passoa denken. Je kunt ‘m dan ook perfect mixen met bijvoorbeend jus d’orange of cola. De flesjes hebben een inhoud van 25 ml en zijn daarmee al mooi geproportioneerd om te mixen. Of om zo te drinken, natuurlijk. Lekker fris en zoet, zacht op de tong met een beetje een scherpe afdronk. Je voelt ‘m goed, maar niet té. De Leeuwtjes zijn alleen online te bestellen. Bij aankoop van vier doosjes ontvang je een unieke ‘Komt dat shot’-sjaal, waarmee je bij elk oranje succes de leeuw nog meer in je loslaat.

Score: 8


Informatie

Leeuwtje
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 13.99 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.