logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lees alles over Pokémon Scarlet en Pokémon Violet


The Pokémon Company International en Nintendo hebben vandaag bekendgemaakt dat de videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet op 18 november 2022 uitgebracht zullen worden. Daarnaast worden er in een gloednieuwe trailer op het officiële YouTube-kanaal van Pokémon onlangs ontdekte Pokémon gepresenteerd.

Bekijk hier de trailer van Pokemon Scarlet en Violet:

Digitale vooruitbestellingen van de spellen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de Nintendo eShop.

Covers

Koraidon en Miraidon, de nieuwe Legendary Pokémon die in deze spellen verschijnen, staan op de cover van de winkelversie van het betreffende spel. De titellogo’s springen eruit door het folieachtige design dat deze Legendary Pokémon als motief gebruiken. De verpakkingen van deze spellen zien er hetzelfde uit als de covers van oude boeken en roepen het gevoel op dat er een nieuwe avontuur op komst is.

Welkom in Paldea!

Spelers beginnen hun avontuur in de regio Paldea, een gebied met uitgestrekte vlakten die bezaaid zijn met meren, torenhoge bergtoppen, woestenijen en bergketens. Ze treffen er vele mensen en Pokémon die op uiteenlopende plaatsen samenleven. Dit loopt van een boerendorp met overvloedige oogsten tot een havenstand met een levendige markt. Daarnaast zijn er Pokémon die in boomtoppen, in rivieren en op andere plaatsen in de wildernis leven.

In het midden van Paldea ligt de grootste stad van de regio: Mesagoza. In deze stad vinden spelers de Naranja Academy of Uva Academy. De naam van de school, het embleem, de uniformen en andere details zijn afhankelijk van de spelversie die gespeeld wordt: Pokémon Scarlet of Pokémon Violet.

De Pokédex wordt als app geladen op de Rotom Phone. Spelers kunnen in de kaartapp een kaart van de gehele regio Paldea zien. Hierop wordt hun huidige locatie weergegeven. Daarnaast krijgen ze allerlei andere informatie, zoals dichtbijzijnde plaatsen, Pokémon Centers en wilde Pokémon.

Het verschijnsel Terastal

Dit verschijnsel komt alleen voor in de regio Paldea. Hierdoor gaan Pokémon fonkelen als edelstenen. Wanneer een Pokémon terastalliseert, verschijnt er boven zijn hoofd een Tera Jewel dat op een kroon lijkt, en glinstert zijn lichaam als een gesneden edelsteen.

Alle Pokémon in Paldea kunnen terastalliseren en zo speciale krachten verkrijgen. Via de terastallisatie kunnen spelers hun gevechtsstrategieën versterken door de kracht van aanvallen te vergroten die hetzelfde type hebben als het Tera-type van hun Pokémon. Er zijn achttien typen. Dit betekent dat er talloze combinaties van Pokémon en Tera-typen zijn.

Spelers kunnen een Pokémon eenmaal per gevecht terastalliseren. Deze transformatie duurt tot het einde van het gevecht. Voor de terastallisatie van een Pokémon moeten spelers een Tera Orb hebben. Deze moet na elk gebruik opgeladen worden. Spelers kunnen hun Tera Orb opladen door kristallen vol terastale energie aan te raken of door naar een Pokémon Center te gaan.

Tera Raid Battles

Tera Raid Battles verschijnen in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet wanneer drie spelers samenwerken om het tegen een geterestalliseerde wilde Pokémon op te nemen. Trainers kunnen andere spelers voor deelname aan een Tera Raid Battle vinden door de optie ‘Tera Raid Battle’ te selecteren en vervolgens medestrijders te werven of zich bij de raid van een andere speler te voegen. Als spelers met vrienden of bekenden willen vechten, moeten ze een koppelingscode instellen. Dit gevechtssysteem heeft een tijdslimiet, en spelers kunnen continu aanvallen zonder dat ze moeten wachten tot andere Trainers hun acties gekozen hebben.

Nieuw spelmechanisme in Pokemon TCG: Pokémon EX

Tijdens het Pokémon Wereldkampioenschap is ‘Pokémon ex’ bekendgemaakt. Dit is een nieuw spelmechanisme dat geïntroduceerd wordt in de Scarlet & Violet-serie. Pokémon ex zijn populaire en onlangs ontdekte Pokémon die tijdens elke evolutiefase verschijnen en een hoog HP en krachtige aanvallen en Ability’s hebben.
 
Terwijl de uitschakeling van een Pokémon ex door een tegenstander twee Prize-kaarten kan kosten, kunnen Pokémon ex met één evolutiefase het verloop van een gevecht snel doen omslaan door hun hoge HP en krachtige aanvallen die weinig energie vergen. Het thema ‘comeback’ zal centraal staan in de Scarlet & Violet-serie, omdat spelers te maken krijgen met verschillende Pokémon-, Trainer- en Energy-kaarten die een belangrijk omslagpunt in het spel kunnen vormen.

Multiplayer

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn de eerste openwereld-RPG’s in de Pokémon-serie. Naast de vertrouwde mogelijkheden zoals het ruilen van Pokémon en het vechten met Pokémon kunnen spelers in deze spellen de verschillende locaties van de regio met maximaal vier spelers verkennen.

Nieuwe personages en Pokémon

Professor Sada en Professor Turo

Voor het eerst bepaalt de versie die een speler kiest, welke van de twee professors in het spel verschijnt. In Pokémon Scarlet ontmoeten spelers professor Sada en in Pokémon Violet ontmoeten ze professor Turo. Elke professor doet onderzoek naar de overleveringen uit de regio.

Nemona

Nemona heeft een vrolijk en energiek karakter en een grote passie voor Pokémon-gevechten. Ze is een ervaren Pokémon Trainer en een grote steun en betrouwbare gids voor spelers tijdens hun avonturen.
 
Op hun tocht komen spelers tot nu toe onbekende Pokémon tegen. Hiertoe behoren de volgende drie Pokémon, die deel uitmaken van het team van Nemona.

Clavell

Hij is de directeur van de academie en leert spelers veel over hun school.

Jacq

Meneer Jacq weet zeer veel over het leven van Pokémon en heeft de Pokédex-app voor de Rotom Phone ontwikkeld. Hij is tevens de homeroomleraar van de speler.

Arven

Arven is een ouderejaars op de academie. Hij kan goed koken en doet onderzoek naar gezonde recepten waardoor Pokémon zich beter kunnen voelen.

Penny

Penny is wat verlegen en komt om de een of andere reden niet erg vaak naar de academie.

C5: Gym Leader van de Glaseado Gym

Grusha was vroeger een professionele snowboarder, maar is nu fulltime Gym Leader van de Glaseado Gym. Hij is een specialist op het gebied van Pokémon van het type Ice. Zijn partner is Cetitan.

Nieuwe Pokémon in Scarlet / Violet

Pawmi

Naast de elektrische holtes in zijn wangen heeft Pawmi op zijn voorpoten organen die elektriciteit ontladen. Hij wekt energie op door over zijn wangen te wrijven. Vervolgens geeft hij zijn tegenstanders een schok door ze aan te raken met de kussentjes op zijn voorpoten.

De vacht die zijn lichaam bedekt, biedt uitstekende bescherming tegen de kou en dient als opslagplaats voor elektriciteit. Als hij zich niet op zijn gemak voelt, begint deze behoedzame Pokémon over zijn wangen te wrijven om zich voor te bereiden op het afgeven van een elektrische schok.

 • Category: Mouse Pokémon
 • Type: Electric
 • Height: 0,3 m
 • Weight: 2,5 kg
 • Ability: Static / Natural Cure

Lechonk

Lechonk gebruikt zijn reukzin om alleen de lekkerst ruikende wilde grassoorten en de rijpste bessen te zoeken en te eten. Vanwege zijn eetgewoonten verspreidt hij een geur die lijkt op kruiden waar Pokémon van het type Bug een hekel aan hebben. Als hij door een tegenstander aangevallen en opgeschrikt wordt, stormt hij in paniek voorwaarts.

Op het eerste gezicht lijkt hij dik, maar in werkelijkheid is het lichaam van deze Pokémon zeer gespierd omdat hij continu op pad is op zoek naar voedsel. 

 • Category: Hog Pokémon
 • Type: Normal
 • Height: 0,5 m
 • Weight: 10,2 kg
 • Ability: Aroma Veil / Gluttony

Smoliv

De olie die uit zijn hoofd komt, smaakt zeer bitter en is niet geschikt voor consumptie.
Wanneer hij opgeschrikt of aangevallen wordt, vuurt Smoliv deze olie af om zijn tegenstander af te remmen. Hij maakt dan van de gelegenheid gebruik om weg te rennen.

In de vrucht op zijn hoofd slaat Smoliv de olie op die gemaakt is van voedingsstoffen die hij via fotosynthese verkrijgt. Hiermee kan hij een week lang zonder eten en drinken. Hij geeft de voorkeur aan een droog en zonnig klimaat. En hij brengt zijn dagen graag al zonnebadend door. 

 • Category: Olive Pokémon
 • Type: Grass / Normal
 • Height: 0,3 m
 • Weight: 6,5 kg
 • Ability: Early Bird

Fidough

De huid van Fidough is bijzonder elastisch en is zowel stevig als zacht. Wanneer deze Pokémon zich opwinden, intimideren ze hun tegenstanders door hun lichaam op te blazen, zodat ze groter lijken. Fidough fermenteert dingen in zijn buurt door middel van de gist in zijn adem. De gist is handig bij het koken. Deze Pokémon wordt al heel lang door de mens beschermd.

 • Category: Puppy Pokémon
 • Type: Fairy
 • Height: 0,3 m
 • Weight: 10,9 kg
 • Ability: Own Tempo

Paldean Wooper

In een ver verleden leefden Wooper onder water in de regio Paldea. Toen ze de strijd om hun territorium verloren, vonden ze blijkbaar een nieuw woongebied in moerasland. Om te voorkomen dat ze uitdroogden, begonnen ze hun lichaam te bedekken met een giftig vlies. Omdat ze al zo lang aan land leven, zijn hun kieuwen hard geworden. Hun lichaam is zwaar en ze bewegen langzaam, maar ze beschermen zich door krachtige giftige vloeistof uit hun kieuwen te spuwen.

 • Category: Poison Fish Pokémon
 • Type: Poison/Ground
 • Height: 0,4 m
 • Weight: 11 kg
 • Ability: Poison Point/Water Absorb

Cetitan

Cetitan moeten sterke spieren hebben om hun enorme lichaam te kunnen ondersteunen. En achter aanvallen met hun lichaam zit een ongelooflijke kracht. Daarnaast trekken ze rond in sneeuwachtige gebieden, waarbij ze beschermd worden door een dikke laag vet.

 • Category: Terra Whale Pokémon
 • Type: Ice
 • Height: 4,5 m
 • Weight: 700 kg
 • Ability: Thick Fat/Slush Rush

Nieuwe vormen van de Legendary Pokémon Koraidon en Miraidon

Spelers ontmoeten de Legendary Pokémon Koraidon of Miraidon, die hen op hun tocht vergezelt. Koraidon en Miraidon zijn een en al mysterie en naar verluidt veel sterker dan enige andere Pokémon. Deze Pokémon kunnen hun vorm veranderen en aanpassen aan wat ze aan het doen zijn of aan het terrein waarop ze zich verplaatsen.

 • Sprinting Build/Drive Mode: Spelers kunnen rijden op Sprinting Build Koraidon of Drive Mode Miraidon, zodat ze de uitgestrekte regio Paldea gemakkelijker en vrijer kunnen doorkruisen.
 • Swimming Build/Aquatic Mode: Spelers kunnen in rivieren, meren en bruisende zeeën springen op zoek naar de Pokémon die daar leven, of vliegensvlug gevaarlijke wateren oversteken door op Swimming Build Koraidon of Aquatic Mode Miraidon te rijden.
 • Gliding Build/Glide Mode: Spelers kunnen van bergen, duizelingwekkende kliffen of torenhoge gebouwen afspringen en naar hun bestemming zweven.

Merchandise koop je bij:

Eerste partner-Pokémon

Er is nieuwe informatie over Sprigatito, Fuecoco en Quaxly, de Pokémon waaruit spelers hun eerste partner-Pokémon kunnen kiezen.

Sprigatito

Deze wispelturige aandachttrekker kan gaan mokken als zijn Trainer aandacht schenkt aan andere Pokémon.

Wanneer Sprigatito met zijn voorpoten knedende en wrijvende bewegingen maakt, komt er een zoete geur vrij die omstanders kan verlammen. Deze geur heeft helende krachten en zorgt ervoor dat tegenstanders hun vechtlust verliezen. De samenstelling van zijn pluizige vacht lijkt op die van planten. Hij kan hiermee energie opwekken door zonlicht te absorberen. Door zichzelf te kammen voegt hij vocht toe aan zijn vacht. Dit ondersteunt zijn fotosynthetisch vermogen. 

 • Category: Grass Cat Pokémon
 • Type: Grass
 • Height: 0,4 m
 • Weight: 4 kg
 • Ability: Overgrow

Fuecoco

Fuecoco is een relaxte Pokémon die alles in zijn eigen tempo doet. Hij houdt van eten en rent met een glinstering in zijn ogen op al het voedsel af dat hij vindt.

De vierkante schubben op de buik en rug van Fuecoco absorberen externe warmte en zetten het vervolgens om in vuurenergie. Deze schubben zijn altijd warm en op sommige momenten kunnen ze zeer heet worden. De flikkering boven op het hoofd van Fuecoco is vuurenergie die uit het lichaam van Pokémon weglekt. Wanneer Fuecoco zich opwindt, spuwt zijn hoofd meer vlammen. 

 • Category: Fire Croc Pokémon
 • Type: Fire
 • Height: 0,4 m
 • Weight: 9,8 kg
 • Ability: Blaze

Quaxly

Deze ernstige Pokémon volgt zijn Trainer op de voet. Quaxly is netjes en vindt het verschrikkelijk als zijn hoofd vuil wordt.

Zijn lichaam glimt continu omdat de gel die door zijn veren afgegeven wordt, water en vuil afstoot. Zijn kuif zit strak achterover dankzij een volle en vochtige crème. Deze raakt in de war als hij droog wordt. Hij heeft lange poten en kan zelfs op plekken met een sterke stroming moeiteloos zwemmen. Tijdens een gevecht bestookt hij tegenstanders met snelle en herhaaldelijke trappen. 

 • Category: Duckling Pokémon
 • Type: Water
 • Height: 0,5 m
 • Weight: 6 kg
 • Ability: Torrent

Games koop je online bij:

De introductie van nieuwe vastgehouden items

 • Mirror Herb​

Met dit kruid kan de houder de statistiektoenames van een tegenstander kopiëren en zijn eigen statistieken eenmaal verhogen.

 • Covert Cloak​

Deze kapmantel verbergt de houder en beschermt hem tegen de aanvullende effecten van aanvallen.

 • Loaded Dice​

Als een Pokémon dit item vasthoudt tijdens een multi-strike aanval, wordt de kans groter dat deze aanval meerdere keren treft.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.