logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lees alles over het super schaatspak van Nederlandse shorttrackers Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting


Vandaag is in IJsstadion Thialf het Samsung SmartSuit onthuld. Het innovatieve schaatspak met bijbehorende app helpt de Nederlandse shorttrackers Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting tijdens de training direct hun ideale schaatshouding te verbeteren. De twee zijn wereldwijd de enige rijders die gebruikmaken van het pak. Met dit geheime wapen vergroten ze hun kansen op olympisch succes tijdens de Olympische Winterspelen PyeongChang 2018.

Het Samsung SmartSuit is een op maat gemaakt shorttrackpak dat de exacte lichaamshouding in kaart brengt en zo de afstand van de heupen tot het ijs berekent. Het pak staat in verbinding met de smartphone van bondscoach Jeroen Otter, waarop hij via een app in realtime de gegevens ontvangt. Zo zien ‘embedded scientist’ Bjorn de Laat en hij tot op de millimeter nauwkeurig of Sjinkie en Suzanne diep genoeg zitten. Indien hun houding niet optimaal is, kan de bondscoach met één druk op de knop een trilling versturen, die de rijder direct voelt op de pols. Zo kan de schaatser zijn houding onmiddellijk aanpassen.

“Door de lichaamshouding te kwantificeren kunnen we nog effectiever trainen. Ik merk dat Sjinkie en Suzanne nu al profiteren van deze unieke innovatie” zegt bondscoach Jeroen Otter. “In topsport gaat het om details. De trainingen met het Samsung SmartSuit en de directe feedback via de smartphone kunnen het verschil maken tussen zilver of goud.” Meervoudig wereld- en Europees kampioen Sjinkie Knegt vult aan: “Ik schaatste altijd op gevoel en schatte zelf in of ik diep genoeg zat. Nu kan mijn coach precies zien of ik nog iets dieper moet zitten voor mijn ideale houding.”

Bij Samsung streven we ernaar om met onze innovaties het dagelijks leven te veraangenamen,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Met onze technische expertise kunnen we óók helpen bij het verbeteren van sportprestaties. Met het Samsung SmartSuit hopen we Sjinkie en Suzanne naar nóg een hoger niveau te tillen en er zo aan bij te dragen dat zij hun olympische gouden droom kunnen verwezenlijken.” Het Samsung SmartSuit sluit naadloos aan op DoWhatYouCan’t, Samsungs internationale oproep om buiten de gebaande paden te treden en in mogelijkheden te denken. Gerben van Walt Meijer: “Met het Samsung SmartSuit dagen we Sjinkie en Suzanne uit om tot het uiterste te gaan.”

Samsung Benelux sponsort Sjinkie en Suzanne in aanloop naar de Olympische Winterspelen PyeongChang 2018 en heeft daarom in samenwerking met de KNSB het speciale Samsung SmartSuit en de bijbehorende applicatie ontwikkeld. Hiermee geeft Samsung een nieuwe invulling aan sponsoring: met behulp van technologische innovatie draagt het merk actief bij aan de prestaties van sporters. Het Samsung SmartSuit is ontwikkeld in samenwerking met de KNSB.

Samsung en de Olympische Spelen

Samsungs betrokkenheid bij de Olympische Spelen begon toen het bedrijf als lokale sponsor bijdroeg aan de Spelen in Seoul van 1988. In 1998 breidde Samsung zijn sponsorship uit door wereldwijde Olympisch Partner te worden op het gebied van draadloze communicatieapparatuur. Hierbij voorziet het bedrijf de Olympische Spelen van zijn eigen draadloze communicatieplatform en mobiele apparatuur. Deze innovatieve mobiele technologieën bieden de Olympische gemeenschap, atleten en fans van over de hele wereld de kans interactief te communiceren en informatie uit te wisselen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.