logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Leerzame boeken voor kinderen

Vakantie? Nee, nooit! Je hersenen hebben namelijk altijd wat beweging nodig, net als topsporters. Die kunnen ook niet ineens zes weken op hun gat zitten! Ook voor je hersenen is het verstandig om in beweging te blijven. Of extra informatie te verzamelen. Een beetje afwisseling kan nooit kwaad, zelfs niet als het gewoon schooltijd is. Bovendien is het altijd goed om op een leuke en coole manier informatie tot je te nemen, in plaats van uit die saaie schoolboeken – toch?


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Recensie over Slimmer studeren

CooleSuggesties topper

Dit is echt een briljant boek voor iedereen die op school zit. Met dit boek leer je namelijk leren. Ja, echt waar, het kan! Want hoewel iedereen in een klas op dezelfde manier zijn schoolmaterie krigjt aangeboden, is geen een leerling hetzelfde. De een leert door simpelweg stof te stampen, de ander door het juist te begrijpen. Wat is jouw manier van leren? Als je dat eenmaal weet, krijg je het een stuk makkelijker tijdens de rest van je schoolcarriere. Dit boek gaat je daar bij helpen. Niet alleen door je te helpen ontdekken wat voor soort student je bent, maar ook hoe jij het beste kunt leren. Want leerkrachten weten misschien wel hoe je in het algemeen iets leert, maar weten ze ook hoe jij iets het beste leert? Dat is een heel ander verhaal. Het boek heeft een duidelijke opbouw, is prettig geschreven en een flink aantal oefeningen die je gaan helpen om het maximale te halen uit jouw inspanningen. Doe jezelf een plezier en lees dit boek: daarmee haal je het maximale resultaat met minimale inspanning!

Score: 9


Ga direct naar Slimmer studeren op BOL.com.


Recensie over iExplore insecten

iExplore insecten brengt leren tot een heel nieuw niveau. In het mooi uitgevoerde boek vol full-color foto’s vind je al heel wat informatie over een aantal bijzondere insecten, zoals de reuzenbidsprinkhaan, de wetapungakrekel of de keizerschorpioen, maar er is meer dat dit boek gaaf maakt. Er hoort namelijk een app bij dit boek, die de insecten letterlijk tot leven wekt en door je huis laat bewegen. Of beter gezegd: dat kun je zelf doen. Laat een vlinder door je huis zweven, houd met een vriend een kevergevecht of zie hoe een enorme schorpioen door je huis krabbelt. Naast de AR (Augmented Reality)-functie van de app heeft hij ook een soort encyclopediemodus, waarmee je de dieren van dichtbij kunt zien, waar ze leven en hoe alle onderdelen zit. Heb je genoeg kennis in huis verzameld? Test dan je kennis met een insectenquiz! De AR-functie is erg cool, maar helaas ontdekte de app niet altijd even goed waar muren of tafels waren, zodat de beestjes door de lucht konden lopen. Een tikje bizar. Ondanks dat: een geweldig mooi boek met dito app.

Score: 8


Ga direct naar iExplore insecten op BOL.com.


Recensie over Wiskunde is overal

Dat klinkt inderdaad als de zin die iedere wiskunde-leraar bij elke les zal roepen. En weet je? Ze hebben helemaal gelijk! Wiskunde ís overal. Zelfs wanneer je tekent of kookt, meedoet met een gokspelletje (lootboxen kopen, anywone) of als je wil inschatten hoe lang je nog ergens mee bezig bent. Alles waar je cijfertjes aan kunt hangen, heeft met wiskunde te maken. En dat is echt ontzettend veel! Ben Orlin is wiskundige (en niet zo’n goede tekenaar) maar legt de meest indrukwekkende wiskundige problemen op een heel toegankelijke manier aan je uit. Daarbij tekent hijzelf grappige stokpoppetjes om het allemaal wat leuker en vrolijker te maken. Dat doet er soms op lijken alsof het een kinderboek betreft, maar niets is minder waar: het is echt een serieus boek, met wiskundige problemen waar veel mensen moeite mee hebben. Omdat ze dit boek nog niet gelezen hebben, natuurlijk. Het boek leest prettig en eenvoudig, heeft veel anekdotes en grapjes, waardoor de kennis veel beter blijft hangen. Bovendien legt Ben Orling in Wiskunde is overal alles goed, duidelijk en geduldig uit. Heb je even iets gemist? Dan vertelt hij het je nog en keer. En nog een keer… als dat al nodig is!

Score: 8


Ga direct naar Wiskunde is overal op BOL.com.


Recensie over Ada Dappers Grote werk- en knutselboek voor topwetenschappers

Voor de iets jongere wetenschappers een leergierigen is er Ada Dappers grote werk- en knutselboek voor topwetenschappers. Het is een heel praktisch boek voor grote problemen – zelfs het broeikaseffect komt er in voor! Gelukkig zijn de vragen en manieren om deze te onderzoeken wel erg goed op kinderen gebaseerd, zodat je er makkelijk mee aan de slag kunt. Praktische proefjes, duidelijke teksten en heldere illustraties: dankzij dit boek leer je zelf ondervinden hoe het is om een wetenschapper te zijn en wat je er allemaal mee kunt doen. Met meer dan 40 dingen om te ontdekken, te tekenen en te maken heb je genoeg materie in huis om heel wat verloren uurtjes op een nuttige (maar vooral leuke) manier op te vullen. Wetenschap ze!

Score: 8


Ga direct naar Ada Dappers Grote werk en knutselboek voor top wetenschappers op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.